Asgari ücret zammında rakam netleşiyor! Teklifler sonrası yeni ücret 3850 TL..

TAKİP ET

Milyonlarca çalışan 2022 yılı için belirlenecek olan asgari ücret görüşmelerine odaklanırken açıklanan enflasyon rakamlarının üzerinde yapılacak artış ve verilmesi planlanan refah payı ile birlikte artış oranı yüzde 30'u geçeceği konuşuluyor. Vergi desteklerinin de verilmesiyle rakamın daha da yükselebileceği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Son günlerin en çok konuşulan konularından bir olan 2022 asgari ücret zamları görüşmeleri devam ediyor. İlk toplantının sonrası salı günü Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci toplantı gerçekleştirilmesi planlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir açıklamada yüksek asgari ücret zammı sözü verdi ve milyonlarca çalışanı sevindirdi.



Yapılan değerlendirmeler sonrası 2022 maaşlarına yönelik artış beklentisi yüzde 30'u geçtiği görülürken Kasım ayı için açıklanan enflasyon rakamları ve 5 aylık 10.48'lik oranların asgari ücretteki pazarlık rakamlarını da değiştirdiği belirtiliyor.



İKİNCİ TOPLANTI 7 ARALIK'TA

Asgari ücret zamlarının belirlenmesine yönelik yapılacak olan toplantı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın (7 Aralık Salı) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında toplanacak. Toplantıya Türk-İş'in ev sahipliği yapacağı belirtilirken diğer toplantının 9 Aralık tarihinde TİSK'in ev sahipliğinde yapılması planlanıyor.

asgari ücret kararı 2022 asgari ücret asgari ücret zammı 3850 lira asgari ücret