Asgari ücrete ek zam son dakika! Türk-İş Başkanı açıkladı, zam var mı, yok mu?

TAKİP ET

Asgari ücrete ek zam son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan ek zam konusu son günlerde gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten bu yönde yapılan açıklamalar hep olumlu yönde olmuştu. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştiren TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay temmuzda ek zamla ilgili flaş açıklamalar yaptı. Peki, temmuzda asgari ücrete ek zam var mı yok mu?

Reklam
Reklam

Milyonlarca Asgari ücretli çalışan Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı heyecanla bekliyor. Son günlerde hükümetten bu yönde çok sayıda olumlu açıklama yapılmıştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay temmuzda zam olup olmayacağı konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Türk İş Başkanı Ergün Atalay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam var ya da yok demediğini belirtirken “Artık ok yaydan çıktı” ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı milyonlarca asgari ücretle çalışan tarafından merak ediliyor. Son dönemlerde iktidar kanadından yapılan açıklamalarda zam sinyali verilmişti. ek zam umutları Böylece artarken son olarak TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Ergün Atalay görüşmeye dair detayları Hürriyet Yazarı Hande Fırat ile paylaştı.
 

"Çalışmalarımız var" dedi


Türk-iş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olanların farkında olduğunu ve çalışmaların olduğunu söylediğini belirten Ergün Atalay, Bir an önce asgari ücretliye, işçi emeklisine, işsize, dar sabit gelirliye düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.
 

Zam var ya da yok demedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anki durumun farkında olduğunu belirten Ergün Atalay açıklamasının devamında ise cumhurbaşkanının zam için var ya da yok demediğini söyledi. Ancak kendisini dikkatli bir şekilde dinlediğini belirten Atalay, artık vatandaşın tahammülün kalmadığını ve zam yapılması gerektiğini dile getirdi. “Ok yaydan çıktı” diyen Ergün Atalay, Asgari ücretli çalışanlar için önemli bir düzenlemenin şart olduğunu söyledi.