Asgari ücrete ek zam son dakika! TÜSİAD Başkanı istedi, bu defa oluyor!

TAKİP ET

Asgari ücrete ek zam konusu bir süredir gündemde. Asgari ücretli çalışanlar enflasyon karşısında aldıkları zammın eriyip bittiğini söylerken ek zam beklentisi Her geçen gün daha da artıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptıkları peş peşe açıklamalarla asgari ücretlinin hayallerini yıkılmıştı. TÜSİAD başkanı Bugün bir açıklama yaparak asgari ücrete ek zam konusunda yapılması gerekenin yapılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

2022 asgari ücret zammı yüzde 50'nin üzerinde olmuştu ancak enflasyon rakamları öyle bir yükseldikçe asgari ücretle çalışanların aldığı zam neredeyse tuzla buz oldu. Sendikalardan ve işçilerden Haziran ayında ek zam beklentileri yükselirken iktidar yaptığı açıklamalarla hayalleri yıktı. Ancak bu noktada TÜSİAD devreye girdi. TÜSİAD başkanı Orhan Turgut, bugün son dakika açıklaması yaparak asgari ücrete ek zam konusunu bir kez daha gündeme getirdi. TÜSİAD başkanı aynı zamanda asgari ücretle için yapılması gerekenin bir an önce yapılmasını istedi.

Yapılması gereken yapılmalı

Asgari ücrete ek zam konusunda konuşan TÜSİAD başkanı Orhan Turan, çalışanların enflasyon karşısında verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yüzde 60’ın üzerinde enflasyon olan bir yerde Asgari ücretli çalışan içinde yapılması gerekenin bir an önce yapılmasını isteyen Turan, hükümeti göreve davet etti. TÜSİAD başkanı Turan açıklamasının devamında ise "Gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ortam oluşturmalıyız. Türkiye yetenek havuzunu kaybetmemeli." dedi.

Hükümetle gerekli görüşmeleri yapacağız

TÜSİAD başkanı Orhan Turan, geçtiğimiz Ağustos ve eylül ayında aylarında bazı şirketlerin çalışanlarına destek anlamında düzenlemeler yaptığını hatırlattı. Bu yıl da iş barışı açısından bunun düşünülmesi gerektiğini belirten Turan, Çalışanlara enflasyona ezdirmedik ben bu süreci geçirmek gerektiğini vurguladı. Enflasyonun yüzde 60'ın üzerinde olduğunu hatırlatan Turan'ın, Asgari ücretli çalışanlar içinde yapılması gerekenin bir an önce yapılmasını isteyerek hükümetle bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Ek zam konusunda Kafalar karışmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda asgari ücret konusunda ek zam uygulamasına sıcak baktığını söylemişti. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dan Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ek zam anlamında kafaları karıştıran açıklamalar gelmişti. Bakan Bilgin ek zam ile ilgili herhangi bir çalışma ve düzenleme olmadığını söylemişti.