Asgari ücrete gelen zam şimdiden eridi! Faturalar yüzde 25'ini götürecek

TAKİP ET

Asgari ücret 8500 TL oldu ancak şimdiden eridi gitti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, asgari ücreti faturaya gidecek bölümünü hesapladı. Akın, Şubat ayında vatandaşa yansıyacak olan asgari ücretin yüzde 25 'inin faturaya gideceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Kış aylarının gelmesi ile beraber hem doğalgaz hem de elektrik tüketimi arttı. Milyonlarca çalışan geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan zamla birlikte sevinse de yeni yılda asgari ücretin en az yüzde 25’i faturalara gidecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, artan enerji fiyatları sebebiyle vatandaşın kış aylarında ısınmak için battaniyeye mahkum edildiğini söyledi.

EN AZ YÜZDE 25’İ FATURALARA GİDECEK

Doğalgaz ve elektriğe yeni yılda zam yapılacağı açıklanmıştı ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 2023 yılı için Doğal gaz Dağıtım Sektörü Bağlantı ve Hizmet Bedellerine İlişkin Usul ve Esaslar’da yer verilen yeni bedel fiyatlarını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte doğal gaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam geldiği bildirildi.

Asgari ücret zammı ile ilgili konuşan CHP’li Akın, şöyle konuştu:

"Elektrikte asgari tüketim olarak kabul edilen 240 kilovatsaatin faturaya yansıması 417 lira olarak hesaplanıyor. Kış aylarında ısınma amacıyla günlük 10 metreküp doğalgazın bir aylık tüketim faturası ise bin 716 liraya olarak belirleniyor. Buna göre yalnızca asgari tüketimde doğalgaz ve elektrik faturası toplam 2 bin 133 liraya denk geliyor. Asgari ücretli olarak çalışanların 1 Şubat 2023 tarihinde alacağı 8 bin 506 liranın dörtte birine denk geliyor. Başka bir deyişle asgari ücretli bir vatandaş kış aylarında bundan sonra enerjiye hiç zam yapılmasa bile aldığı aylık maaşının yüzde 25’ini temel bir ihtiyaç olan ısınma için harcamak zorunda kalacak."