Asgari ücrete Temmuz zammı hepsini değiştirecek! Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, işsizlik maaşı yeniden hesaplanacak

TAKİP ET

Asgari ücrete ek zam için heyecan dorukta. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında asgari ücret tespit Komisyonu bugün toplanıyor. Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan zam oranına ilişkin görüşme yapılacak ve karar alınacak. Asgari ücret zammı ile birlikte birçok kişinin de maaşı değişecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı yeniden hesaplanacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat sonrasında asgari ücret tespit Komisyonu bugün yeniden bir araya geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Komisyonu ev sahipliği yaparken masada işveren, işçi tarafı da olacak. Yeni asgari ücretin bugün yapılacak olan toplantı sonucunda oy birliği ile belirleneceği tahmin ediliyor. Her kesimin farklı talep ve istekleri olsa da özellikle SGK primlerinin devlet tarafından Karşılanması ihtimali biraz yoğun gibi görünüyor.
 

Enflasyon rakamları zam zorunluluğu getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada 2022 yılı için asgari ücrete %50 zam yapılmasına karar verildiğini duyurmuştu. Bu açıklama sonrası 2022 yılı yeni asgari ücret 4253 lira olarak belirlenmişti. Ancak ocak ayından bu yana artmaya devam eden enflasyon rakamları nedeniyle asgari ücrete yeniden zam yapılması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile asgari ücret tespit Komisyonu bugün toplanıyor. Komisyondan çıkacak kararlar sonrasında yeni asgari ücret belli olurken aynı zamanda masada bir kaç farklı rakam da dolanacak. Asgari ücretin bugün yapılacak toplantı sonrasında en az 5000 TL en yüksek 6000 TL olacağı tahmin ediliyor.

65 yaş aylığı, engelli maaşı ve işsizlik maaşı değişecek

Asgari ücret zammı aynı zamanda 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve işsizlik maaşı alan vatandaşların maaşlarını da etkileyecek. Genel sağlık sigortası primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri ve staj ücretleri de asgari ücretli çalışanların maaşlarına yapılan zammı birlikte değişiklik gösterecek. Asgari ücretlilerin raporu ücretleri ve bireysel emeklilik kesintilerini de değişeceği biliniyor.
 

Açıklama bugün yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada asgari ücret tespit komisyonunun hemen toplanmasını ve bu hafta sonuna kadar kararın açıklanmasını istemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nato zirvesi sonrasında asgari ücret tespit komisyonunda alınan kararları kamuoyu ile paylaşacağı tahmin ediliyor.