Asgari ücrete zam yapılması 65 yaş aylığını da etkiledi. 65 yaş aylığında ne kadar artış yaşandı? 65 yaş maaşı ne kadar oldu?

TAKİP ET

Asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok işçinin maaşında artış yaşandı. Milyonlarca işçi, memur ve emeklinin maaşı yükselirken bu artış 65 yaş aylığını da etkiledi. Yüz binlerce 65 yaş aylığı alan vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti. Maaş tutarındaki artışlar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 65 yaş aylığında ne kadar artış yaşandı? 65 yaş maaşı ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Reklam
Reklam

2022 yılına girilmesiyle birlikte asgari ücrete zam yapıldı. Yapılan zammın ardından milyonlarca çalışanın maaşı yükseldi. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı oldu. 65 yaş aylığı alan yüz binlerce vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti. Maaş tutarı aylık 838 TL liradan 1.084  liraya yükseldi. Maaşlardaki artış oranını merak eden pek çok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Peki, 65 yaş aylığında ne kadar artış yaşandı? 65 yaş maaşı ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

65 AYLIĞINDA ARTIŞ NE KADAR ARTIŞ OLDU?

2022 yılına girilmesiyle birlikte maaşlara yapılan zam sonrası 65 yaş, emekliler ve memurlar gündemde yer alıyor. Her devlet maaşında olduğu gibi bu maaşı alabilmenin de bazı kriterleri var. Bu kriterleri karşılayan kişiler 65 yaş maaşı alabiliyor. Adından da anlaşılacağı gibi 65 yaş üstü aylığı, SGK'dan güvencesi veya ek geliri olmayan ve aylık geliri belirlenen tutarın altında olan vatandaşlara 65 yaş üstü emekli maaşı bağlanmaktadır. 2022 yılının yeni asgari ücret zammından sonra milyonlarca çalışanın maaşı yükseldi. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı oldu. 65 yaş aylığı alan yüz binlerce vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti. Maaşlara ne zam yapıldığı merak ediliyor. 65 yaş üstü aylığında yaşanan artışın ne kadar olduğunu merak eden kişiler araştırma yapmaya başladı. 

 

828 LİRADAN BİN 84 LİRAYA ÇIKTI

Maaşlara yapılan zamlar vatandaşın yüzünü güldürdü. 2022 yılı ile birlikte yapılan zamlar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Maaşına zam alan çalışanlar bu konuyla ilgili bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor. Milyonların merakla beklediği 2022 asgari ücret maaşının belli olması, emekli ve memurluların maaşını da etkiledi. Bu artışlardan etkilenen diğer bir ödeme ise 65 yaşa verilen maaşlar oldu. 65 yaş aylığından yararlanmak kolay hale gelirken, tutar da 828 liradan bin 84 liraya yükseldi. 65 yaş aylığı alan vatandaşların gelirine memurlara yapılan zam kadar zam geldi.  

Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte 65 yaş aylığının tutarı 828,21 liradan bin 84 lira 54 kuruşa çıktı. Asgari ücrette bu ay yapılan rekor artış, 65 yaş üstü emekli maaşından yararlanmak için aranan gelir sınırını da yükseltti. Gelir durumunda kişinin kendisine ve eşine bakılır. 2021 yılında kişi başına düşen gelir 852,53 liranın altında olduğunda aylık bağlanıyordu. 

65 yaş aylığı 65 yaş maaşı 65 yaş maaşı ne kadar oldu 65 yaş maaşına zam yapıldı mı