Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı 2022? Asgari ücretliye ikramiye var mı? 

TAKİP ET

Ramazan Bayramı yaklaşırken gündemin ana maddelerinden biri emeklilere verilecek bayram ikramiyesi olmuştu. Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesinin yatacağı tarihi araştırmaya başlamış ve ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarih belli olmuştu. 

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı yaklaşırken gündemin ana maddelerinden biri emeklilere verilecek bayram ikramiyesi olmuştu. Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesinin yatacağı tarihi araştırmaya başlamış ve ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarih belli olmuştu.  Bayrama az bir süre kalırken pek çok sektörde bayramda da mesainin devam ettiği biliniyor. Bayramda da mesaiye devam eden işçilerin çalışması maaşlarına yansıyacak. Peki, asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı? Asgari ücretliye ikramiye var mı? İşte detaylar…

Asgari Ücretli Bayram İkramiyesi Alacak Mı?

Ramazan Bayramı yaklaşırken merak edilen soruların başında ‘Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı?’ geliyor. Asgari ücretliye bayram ikramiyesi ödenmesine yönelik şu ana kadar hükümet tarafından herhangi bir resmi açıklamaya yer verilmedi. İddialara göre, bayram ikramiyesinin yalnızca emeklilere değil asgari ücretli çalışanlara da verilmesi konusu gündemde ve konu daha kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. İkramiyeler için ilk olarak işin maliyet bölümünün hesaplanacağı ve ardından kapsamlı çalışmalar yapılabileceği öne sürülüyor.


Resmi Tatilde Çalışanlara Ek Ücret

Ramazan Bayramı gibi resmi tatil ilan edilen günlerde bazı sektördeki işçiler mesailerine devam ediyor. Çalışmayan işçiler resmi tatillerde mesai yapmasalar bile maaşlarını tam alıyor. Resmi tatil günlerinde çalışanlara ise her gün için ekstra bir günlük ek ücret ödenmek zorunda.