Asgari ücretli bayramda sevinç gözyaşları dökecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz 2323 TL hesaba yatacak! 9 bin TL'ye kadar alabilirsiniz

TAKİP ET

Ramazan bayramı yavaş yavaş yaklaşırken emekli vatandaşlar ikramiye ödemelerini iple çekiyor. Ama bu yıl sadece emekliler değil aynı zamanda asgari ücretle çalışanlara da ikramiye verilecek. Brüt ücretin 52 günlük tutarı kadar ikramiye almak mümkün olacak. Peki, asgari ücretlinin ikramiyesi ne zaman yatacak? Taşeron işçi ilave tediye ödemesi ne kadar oldu?

Reklam
Reklam

Asgari ücretli bayramda sevinç gözyaşları dökecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz 2323 TL hesaba yatacak! 9 bin TL’ye kadar alabilirsiniz. Ramazan bayram için artık çok kısa bir süre kaldığı emekliler ise ikramiyelerine kavuşacakları günü iple çekiyor. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli ikramiyeleri için ödemelerin 28 29 Nisan tarihlerinde yapılacağını duyurmuştu. Yani dün itibari ile ödemeler başladı. Ancak sadece emekliler değil aynı zamanda asgari ücretli çalışanlar da bayram ikramiyesi alacak. Özellikle ekonomik anlamda çok zor günler geçiren asgari ücretli çalışanlar bayram öncesinde adeta bu ikramiyelerle Çifte bayram edecek. Peki, işçilerin ikramiyeleri ne zaman hesaplara geçecek? İşçi ikramiyeleri hangi tarihte hesaplara yaş yatacak? 4/D’li taşeron işçiye ilave tediye ödemesi kaç TL oldu?
Kamuda taşeron olarak çalışan işçilere sözleşmeleri gereği ilave tediye ödemesi yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile bu yılda dört taksit şeklinde tediye ödemelerinin hesaplara geçeceği bildirilmişti. Kamuda çalışan işçilerin ilk taksit ödemeleri Ocak ayında yapılmıştı. Ama ikinci taksit ödemeleri ise nisan ayında yapılacak. Yani bayram öncesinde kamuda çalışan işçiye adeta piyango vuracak. Peki işçi ikramiye ödemesinden kim ne kadar yararlanabiliyor? İşçi tediye tarihleri 2022 ve detaylar haberimizde…

Nisan ayında işçiler de ikramiye alacak

Nisan ayında sadece emekliler değil aynı zamanda işçiler de ikramiye ödemesinden faydalanacak. Kamuda çalışan 700.000 işçiye 13 günlük ikramiye ödemeleri verilecek. En az ödeme 5550 TL olurken en yüksek ödeme 9000 TL olacak. Binlerce kişinin faydalandığı ikramiyeler binlerce lira olarak hesaplara yatacak. Kamu işçilerinin tediye ödemeleri 4 taksit olarak hesaplara geçiyordu. İlk taksit ocak ayında yatırılmıştı. 13 günlük ikinci bölümünün hesaplara yatacağı tarihi çalışanlar tarafından heyecanla bekleniyordu. Nihayet tediye ödemelerinin hesaplara geçeceği tarih belli oldu ve bayram öncesinde işçilerin yüzü güldü.

İşçi tediye ödemeleri ne zaman yatacak?

Kamuda çalışan yüz binlerce işçinin TL ödemeleri bayram öncesinde yani 29 Nisan 2022 cuma günü itibari ile hesaplarına yatacak. Bu ödemeler ikinci taksit ödemesi olacak. Daha önce Ocak ayında 13 günlük ilk taksit ödemeleri yapılmıştı.  İşçinin ikramiye ödemeleri bununla da sınırlı kalmıyor. Toplamda dört taksit olarak yapılacak olan ödemelerin devamı gelecek. En az 1550 TL olarak yapılacak olan ödemeler işçinin durumuna ve statüsüne göre 9000 TL’ye kadar yükseliyor. İlave tediye ödemeleri brüt maaş üzerinden hesaplanıyor.