Asgari ücretliye ek ödeme az önce onaylandı! 849 TL maaş kartına anında yattı ancak 19 gün süresi var

TAKİP ET

Asgari ücretli çalışanlar özellikle hayat pahalılığı karşısında her geçen gün daha da zorlanmaya devam ederken ekstra yapılacak her ödeme büyük önem taşıyor. Bayram tatilinin 3 gün olması nedeniyle birçok Asgari ücretli çalışan bayramda da çalışmıştı. Bu nedenle asgari ücretli çalışanlara bayram için mesai ücreti yatıyor. Mesai ücretleri yattı mı? Asgari ücretliler ne zaman mesai ücreti alacak?

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı için 9 günlük Bayram tatili Hayal olmuş ve bayramda sadece 3 gün tatil verilmişti. Ancak bazı asgari ücretli çalışanlar bayramda tatil olmasına rağmen işlerine devam etmek zorunda kaldı. Bildiğiniz gibi Bayram ve diğer tatil günlerinde çalışan vatandaşlar mesai yapmış oluyor ve ekstra ücret alıyor. Özellikle son aylarda artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında Asgari ücretli çalışanlar için yatan her ek ödeme büyük önem taşıyor. Ramazan Bayramı'nda mesai yapan asgari ücretlerin ek ödemeleri de bu sabah itibariyle onaylandı. Yani mesai ücretleri artık hesaba geçmeye başlıyor. Peki, mesai ücreti ne kadar oldu? Asgari ücretli ne kadar Bayram mesai ücreti alacak?


 

Bu sabah onaylandı


Özel sektörde asgari ücretle çalışanların bayramda yaptıkları mesailerin ücretleri bu sabah itibariyle onaylandı ve hesaplara yazmaya başladı. Özellikle Bayram gibi günlerde mesai yapan vatandaşların ücretleri günlük yevmiyenin 2 katı olarak yatıyor. Bayram mesaisi yapan 283 TL günlük ücret alacak. Yani 3 günlük toplam ücret 849 TL olarak hesaplara geçecek.

Maaş kartına yatacak


Ramazan Bayramında çalışan asgari ücretlilerin ödemeleri doğrudan Maaş kartına yetiyor. Ramazan Bayramı için 3 günlük mesai ücreti verilirken aynı zamanda arife günü yarım gün mesai yapanlarda ücret alıyor. Arife günü pazar gününe denk gelmişti fakat hem Hafta sonu olması hem de normal şartlarda yarım gün mesai olması nedeniyle çalışanlar tam gün ücret alıyor yani yarım gün ilave yapılıyor. Çalışanların maaşları ile birlikte aynı zamanda mesai ücretleri de ödenecek. Yani asgari ücretle çalışanların maaşlarını aldıkları mesai ücretlerini de maaş hesaplarından çekebilecek.