ASHB az evvel açıkladı: Başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine ve yardıma muhtaç kişilere 1298 TL ve 2354 TL nakit yardım verilecek!

TAKİP ET

Yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara güzel haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce yeni bir duyuru yayınladı. Bakanlık, yardıma ihtiyacı olan ve başvuru yapan vatandaşlara binlerce lira yardım verecek. Hemen başvuru yapanın aylık 1298 TL ve 2354 TL nakit yardım ödemesi hazır.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Az önce yeni bir duyuru yayınlayarak yardıma muhtaç kişilere verilecek olan yeni yardımlar hakkında bilgilendirme yaptı. Kronik hastalar, bakıma muhtaç olanlar ve engelli vatandaşlar için aylık 2354 TL ve 1298 TL nakit yardımı ödemesi yapılacak. Başvuru işlemleri başladı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılıyor. Başvuru yapacak olan vatandaşların gelir kriterine dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü sosyal yardım ödemeleri hane içinde yaşayan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda bağlanıyor. Detaylar haberimizin devamında...

ASHB az evvel açıkladı: Başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine ve yardıma muhtaç kişilere 1298 TL ve 2354 TL nakit yardım verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Az önce yeni bir duyuru yayınlayarak Kronik hastalığı olan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlara sosyal yardım ödemesi verileceğini duyurdu. Ödemelerden engelli vatandaşlar, tüberküloz ve SSPE hastaları, bakıma muhtaç vatandaşlar yararlanacak. Sosyal yardım ödemeleri duruma göre 1298 TL ve 2354 lira arasında değişecek. Başvuru işlemleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Kronik hastalara yardım verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni dönemde kronik hastalığı bulunan vatandaşlara maketi yardım hizmeti verilecek. Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Destek ödemeleri tüberküloz ve SSPE hastalarına aylık düzenli olarak bağlanacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada kronik hastalıkları nedeniyle Hem maddi anlamda hem de Manevi anlamda güçlük çeken vatandaşlara Bakanlığın güncel tutar üzerinden Destek olacağı bildirildi. İlgili hastalığa sahip olan vatandaşlara aylık 2354,45 lira maaş bağlanacak.
 

Engelli aylığı 2022 tutarı güncellendi

Bu akşam saatlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda engelli vatandaşlara da müjdeli haber verildi. Çeşitli nedenlerden dolayı engel durumu oluşan vatandaşlar başvuru yapmaları durumunda bakanlıktan aylık ödeme alabilecek nokta bireylerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile sağlanan engelli maaşı, engel durumuna göre 1298 TL olarak ödeniyor. Yüzde yetmiş ve üstü engelli olanlar 1298 ve 163 TL aylık maaşı alırken %40 69 arasında engelli bulunan vatandaşlar ise 865,76 TL maaş ödemesi alıyor.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Engelli ve Kronik hastalığı bulunan vatandaşların yardım başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılıyor. Hane içinde yaşayan kişi sayısına göre gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde maaş almak mümkün oluyor.