Aşı karşıtı Sırp tenisçi Djokovic, Avustralya'ya alınmadı!

TAKİP ET

Erkekler dünya sıralamasında 1 numara olarak yer alan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in, Avustralya'ya girişinde giriş vizesinin iptal edildiği açıkladı.

Reklam
Reklam

Avustralya'da düzenlenecek olan grand slam turnuvasına katılmak için ülkeye gelen dünyanın en iyi tenisçilerinden Novak Djokovic'in, Melbourne Havaalanı'ndan geçiş yapamadı. Kovid-19 aşısı olmayan ve ülkenin bu yönde belirlediği şartları yerine getirmemiş sayılan Djokovic'in vizesinin iptal edildiği öğrenildi.


Avustralya Sınır Güvenliği'nin (ABF) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında Novak Djokovic'in Avustralya'ya girmesi sırasında ülkeye giriş şartlarını yerine getirmesi için uygun kanıt sağlamadığının tespit edildiği ve bu yüzden vizesinin iptal edildiği belirtildi. ABF'nin açıklamasında ayrıca, ülkeye giriş için geçerli ola vizeye sahip olmayan yada vizeleri iptal edilen kişilerin gözaltına alındıktan sonra yapılan işlemler sonrası Avustralya'dan çıkarılacağı aktarıldı.


Melbourne Havalimanı içerisinde bekletilen ve Avustralya'dan çıkarılma ihtimali olan Djokovic'in, sınır dışı işlemlerinin durdurulması için ihtiyati tedbir davası açılacağı öğrenildi.

 

Sırp tenisçi Novak Djokovic Avustralya koronavirüs aşısı