Aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu alma yolları nelerdir?

TAKİP ET

Koronavirüs nedeniyle aşılamalar hız kesmeden devam ederken aşı randevuların nasıl alınacağı araştırılmaya başladı. İnternet üzerinden aşı randevusu nasıl alınır sorusunun yanıtı ise siz vatandaşlarımız için haberimizde yer verdik. Hatırlatma dozu için 3.aşılar yapılması gerekmektedir. Bu nedenle aşı randevuları için merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

E-nabız ve MHRS üzerinden aşı randevusu almak oldukça kolay hale geldi. Bu sistem sayesinde sıranız gelmiş ise aşı randevusu alarak aşı olmanız mümkündür. Sağlıkla ilgili konularda her vatandaşın belli sorumlulukları olduğu gibi bulaşma etkisi gösteren hastalıklara karşı etrafını da koruması gerektiği için aşı olması zorunlu tutulan bir sistemdir. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsi önlemek için aşılamalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu nedenle hatırlama dozunun yapılması gerektiği açıklandı. İşte detaylar..

Aşı randevusu nasıl alınır?

Sağlık ocağına gidilerek randevu talebi oluşturulabilir

ALO 182 hatta aranarak randevu alınabilir 

E-nabız ya da MHRS üzerinden gerekli kimlik bilgileri girildikten sonra en yakın hastane aratılarak randevu alınır. 

Covid-19 virüsü nedeniyle aşılamalar devam ederken vatandaşlar aşılanmadan önce dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle covid geçirmiş kişiler negatife dönüştükten belli bir süre sonra aşılanmalıdır. Aşı randevuları ise yukarı da belirtildiği gibi alınmaktadır. 

Koronavirüs belirtileri nelerdir?

Dünya genelini etkisi altına alan covid-19 virüsü belirtileri ilk günden bu zamana kadar en yaygın şekilde gözükmektedir. Belirlenen semptomlar gerçekleştiğinde en yakın hastaneye gidilerek PCR testi verilmesi gerekmektedir. 

En yaygın belirtiler

Ateş

Öksürük belirtilerinin çoğalması 

Yorgunluk halinin çok yoğun hissedilmeye başlanması

Tat alma veya koku duyusunun kaybı oluşması

Daha seyrek görülen semptomlar

Boğaz ağrısı yaşanması

Baş ağrısının sürekli hale dönüşmeye başlaması

Ağrı ve sızı hissedilmeye başlanması

İshal hali oluşması

Ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi başlaması

Gözlerde kızarıklık veya tahriş oluşmaya başlaması

Ciddi semptomlar

Solunum güçlüğü veya nefes darlığı oluşması

Konuşma ya da hareket kaybı veya bilinç bulanıklığı yaşanması

Göğüs ağrısının sıklaşması

MHRS aşı randevusu alma

MHRS sistemi hastanelerden randevu almak için sıklıkla kullanılmaktadır. Covid-19 çıktığından beri ise aşı randevuları için de tercih ediliyor. Online sisteme ait olan MHRS'ye e-devlet üzerinden giriş yapmak mümkündür. İstenilen bilgiler doğru giriş yapıldıktan sonra en yakın hastane aratılarak aşı randevusu alınmaktadır. 

MHRS aşı randevu almak için tıklayınız 

E-nabız aşı randevusu 

Ne kadar kendinizi koruma altına alsanız da bulaş özelliğinin yaygınlaşması ve virüsün mod değiştirmesi beraberinde yaygınlık durumu daha da artmaktadır. Geçtiğimiz yıl yaşanmış olan ev kapanmaları da bu sebepten kaynaklı olup oldukça önemli ilerleme sağlamamıza yardımcı olmuştur. E-nabız üzerinden de bütün hastane işlemlerine sahip olabiliyorsunuz. Kan tahlileri, sonuçlar ve randevuların yanı sıra aşı randevusu da almak oldukça kolay. 

E-nabız aşı randevusu almak için tıklayınız 

aşı randevusu nasıl alınır covid aşı randevusu MHRS aşı randevusu