Aşı yaptırmaya sahte kol takarak gitti!

TAKİP ET

Koronavirüs aşısına karşı olan bir İtalyan, aşı yaptırmaya sahte kol takarak gitti. Kolun sahte olduğunun anlaşılması üzerinde 50 yaşındaki şahıs dolandırıcılıktan suçlandı.

Reklam
Reklam

İtalya'da koronavirüs salgınına karşı aşı uygulamaları devam ederken, ülkeden bu güne kadar hiç duyulmamış bir olay gerçekleşti. Biella kentinde aşıya karşı olan 50 yaşındaki bir adam sahte kolla aşı olmaya çalışırken yakalandı.

Aşı olmak için merkez giden ve onay formunu imzalayan adam, koltuğa oturdu ve gömleğinin kolunu kaldırdı. Aşıyı uygulayacak olan sağlık çalışanı, kolun yapıldığı silikonun cilde çok benzemesinden dolayı ilk başta durumu fark etmedi. Fakat kola yakından bakınca durumdan şüphelendi ve adamdan gömleğini çıkarmasını istedi.



Adı açıklanmayan İtalyan vatandaşı, planının suya düşmesi sonrası sağlık çalışanını olaya göz yummasını isterken sağlık çalışanını ikna etmeye çalıştı. Fakat, adamın ısrarları hemşire Filippa Bua'yı ikna etmedi.

Adamın, kolunun üzerine tamamen sahte bir kol mu yoksa bir çeşit silikon tabaka mı giydiği henüz bilinmezken söz konusu kişinin dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya olduğu ve hakkında işlem yapılacağı bildirildi.
 

italya aşı sahte kol