Aşiret düğününde takılan takılar ağızları açık bıraktı

TAKİP ET

Hakkari'de iki aşiretin çocukları dünya evine girdi. Düğüne 3000 kişi katılırken takılan takılar ise ağızları açık bıraktı.

Reklam
Reklam

Hakkari'nin önde gelen aşiretlerinden Ertoşi Aşireti'nin kızı evin param ile Diri Aşireti'nin oğlu İshak Öner Dünya evine girdi. İki gencin düğünü yaklaşık 3000 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Yeni çifte düğün de 1,5 milyon liralık takı takılırken davetliler için 50 küçükbaş hayvan kesildiği öğrenildi.

1,5 milyon liralık takı takıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan biri aşiretine mensup işin sana Habip Öner’in oğlu İshak Öner ile Van'da yaşayan ertoşi Aşireti'nin bir konu olan aşiretinden Fazıl Parım’ın kızı Evin Parım, Dünya evine girdi. Düğüne Türkiye'nin yanı sıra İran ve Irak Tan yaklaşık 3000 kişi katıldı. Davetliler için düğünde ikram edilmek üzere 50 küçükbaş hayvan kesildi ve kavurma yapıldı.

Düğüne katılan davetliler Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenip halay çekerken gelinle damada takılan takılar ise ağızları açık bıraktı. Gelin ve damada yaklaşık 1,5 milyon liralık takı ve para takıldığı öğrenildi.