Aşk-ı Memnu'nun ölümsüz karakteri Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil nasıl öldü?

TAKİP ET

Final yaptığı tarihten itibaren hala büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Aşk-ı Memnu'nun ölümsüz karakteri Bihter Ziyagil'in nasıl öldüğü merak ediliyor. Aşk-ı Memnu'nun ölümsüz karakteri Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil nasıl öldü? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

2008 yılında ilk defa Kanal D ekranlarında izleyici karşısına çıkan Aşk-ı Memnu dizisi hala ilk günkü heyecan ve merakla takip edilmeye devam ediyor. Final yaptıktan sonra bile dizinin baştan tekrar yayınlanması karşısında izleyiciler diziyi hala takip ediyor. İlk defa 4 Eylül 2008 yılında yayınlanıp ardından 24 Haziran 2010 yılında da final yapan dizi 79 bölümü ile fırtınalar estirerek insanların hafızalarında büyük yer edindi.

İlk defa 2008 yılında izleyici karşısına çıkan Aşk-ı Memnu dizisi, Halit Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eserinden uyarlanarak izleyici karşısına çıkartılmıştır. Dizi de Behlül ve Bihter'in yasak aşkları konu edilirken bunun yanı sıra etrafındaki insanların hayatına ilişkin olaylarda izleyicinin karşısına çıkarılmıştır. Behlül, Bihter'in kocasının yani Adnan Bey'in uzaktan yeğenidir. Yani ortadaki yasak aşk çevredekilere oldukça büyük zarar verecek niteliktedir. Olaylar bununla bitmez üstüne üstelik Behlül, Adnan'ın kızı olan Nihal ile evlilik yoluna girer. Evlilik günü geldiğinde ise Bihter bu acıya dayanamayarak Betül'ün ihanetine karşılık her şeyi itiraf eder ve Adnan Bey'in ve Behlül'ün gözleri önünde kendini kalbinden vurarak ölümün döşeğini atar. Dizinin final yapmasının üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen izleyiciler hem diziyi hem de karakterleri ilk günkü heyecanla takip etmeye devam ediyor. 

Bihter Ziyagil ne zaman ve nasıl öldü?

Dizinin en sevilen karakterlerinden biri olan ve Beren Saat'in canlandırdığı Bihter Ziyagil karakteri, iki sezon boyunca büyük hayranlıkla izlenen bir karakterdi. Karakterimiz Behlül ile yaşadığı yasak aşk sonucunda Behlül'ün ihanetine dayanamayarak öncelikle yaşananları itiraf edip daha sonra kalbine ateş ederek intihar etti. Yaşanılan her şeyi itiraf eden Bihter Ziyagil, Adnan Bey ve Behlül'ün gözleri önünde tabanca ile kendisini öldürdü.

Aşk-ı Memnu bu sahne ile finale giderken tarihler 24 Haziran 2010'u gösteriyordu. Dolayısıyla Bihter'in mezar taşında da bu tarih yer aldı. Dizinin final olmasın üzerinden 11 yıl geçse bile izleyiciler Bihter Ziyagil'i her yıl bu tarihte anmaya devam ediyor.

Bihter Ziyagil kimdir?

Annesini babasının ölümüyle sorumlu tutan Bihter, annesine oldukça büyük bir kin beslemektedir. Bu kinden dolayı annesini mutsuz etmek için ise zekasını ve güzelliğini kullanır. Dolayısıyla Adnan Bey ile evlenerek annesine duyduğu kini gözler önüne serer. Lakin Bihter, yeni hayatına yürürken bu yolda Adnan Bey'in uzaktan yeğeni olan Behlül Haznedar ile yasak bir aşkın ortasına düşecektir. Bihter, sevgilisi Behlül Haznedar'ın farklı biri ile evlenmesine katlanamayarak ve daha başka sebeplerden dolayı intihar eder.

aşk-ı memnu bihter bihterin ölümü