Askerlik durum belgesi ibareleri ne anlama geliyor? Askerlik durum belgesi yoklamaya tabi anlamı ve açıklaması

TAKİP ET

Askerlik dönemlerini yaklaşmasıyla askerlik durum belgesinin ne olduğu ve yoklamaya tabi ne demen araştırılmaya başlandı. Kişilerin askerlik durumunun yerine getirip getirmediği ile ilgili düzenlemeler merak konusu oldu. Askerlik yoklaması nedir ve yoklamaya tabi ne demek sorularının detayları haberimizde

Reklam
Reklam

20 yaşını doldurmuş her erkek çocuğunun görevi olan askerlik ile ilgili sıklıkla araştırmalar yapılmaktadır. 20 yaşını doldurmuş ve bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması halinde yetkili kişilere verilmesi kavramına yoklamaya tabi kavram denmektedir. Bu nedenle askerlik çağına gelmiş erkekler öncelikle e-devlet üzerinden kendilerine ait olan bilgilerin doldurmasını yapmak zorundadır.
Bu nedenle askerlik yoklamasını yerine getirmeyen kişiler kaçak sayılarak arama emri çıkartılır. 20 yaşını geçmiş e-devlet üzerinden gerekli yerleri doldurmamış kişiler kaça sayılırken bedelli askerlik yararından da faydalanamazlar.
Yoklama kaçağı nedir?
 e- Devlet üzerinden askerlik yoklamasını yapmamış olan erkeklere yoklama kaçağı denir. Askere gidecek olanların yoklama yaptırması, onların bir an öce askere gideceği anlamına gelmemektedir. Birçok kişi askerlik yoklaması bilgilerini doldurduktan sonra hemen askere gönderileceğini düşündüğü için bu bilgileri doldurmaz. Hemen askerlik yapmak istemeyen kişiler e-Devlet üzerinden askerliğini tecil ettirip, erteletebilirler.
Askerlik yoklaması başvurusu nasıl yapılır?
Askerlik yoklamasını yaptırmak isteyenlerin şubelere gitmesine gerek kalmadan e-devlet üzerinden gerekli işlemler yapılmaktadır. Kişiler kendi bilgileri ile e devlere giriş yaparak Milli Savunma ASAL yoklama yazarak giriş yapar. Çıkan sekme içerisinde talepler verilmektedir. Askerlik yoklaması başvurusu yapmak için e-devlet sitesin yoklama başvurusu yapılmaktadır.
Son yoklama tabi ne demek?
E- Devlet üzerinden askerlik yoklaması bilgileri doldurduktan sonra formlarına çıktılarının da alınması gerekir. Herhangi bir problemle karşılaşıldığı zaman bu çıktılar işe yarar. Askere başvuracak bireyler de, askerliğe bu formlar ile başvurabilir
Askerlik yoklaması nasıl sorgulanır?
Kişilerin sağlık bilgileri doldurulduktan sonra hekime giderek muayene olur. Aile hekimi muayenesi tamamlandıktan sonra askere elverişlidir kararı çıkmasının ardından bir sorun olmadığı ve askere gidebileceğine kadar verilir.
Askerlik yoklaması ne zaman yapılır?
Askerlik çağına giren her Türk gençleri yoklaması olduktan sonraki Ocak ayından başlayıp Aralık ayına kadar bitirmesi gerekmektedir.

 

asker kaçağı askerlik yoklaması askerlik durum belgesi