Askerlik Terhis Belgesi nedir, nasıl alınır? E-devlet ile Askerlik durum belgesi çıkartma

TAKİP ET

Askerlik görevini tamamlamış ya da askerlik ile ilgililere sahip olmak isteyen vatandaşlar için kurumlara gitmeden internet üzerinden gerçekleşmektedir. Vatandaşların sıklıkla araştırdığı askerlik terhis belgesi hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Resmi kurumlara gitmeden askerlik belgelerine ulaşmak oldukça kolay hale geldi. E devlet üzerinden yapılan aratmalar sonucunda askerlik terhis belge sorgulama işlem ve detayları aşağıdaki gibidir;
E devlet askerlik terhis belgesi nasıl alınır?
Yapılması gereken öncelikle e devlete şifre ve TC kimlik numarasıyla giriş yapmaktadır. E devlette yer alan arama butonuna askerlik durum belgesi yazılarak belge sorgulaması yapılır. Ekranda çıkan şartlar kabul edilir. Çıkan notların okunup anladığınızdan emin olması için okudum anladım butonuna onay verilir. Butona onay işareti verilmediği takdirde sorgulama işlemi gerçekleşmez.
E devlet askerlik terhis belgesi geçerlilik tarihi ne kadar?
Askerlik terhisi belgesinin geçerlilik tarihini öğrenmek için e devlete giriş yapılır. En sağ üst köşede yer alan barkod ile beraber diğer kurumlar tarafından da bilgilere ulaşılabilir. Fakat e devlet üzerinden alınan belge başka kurumlar tarafından kabul edilmezse doğru bir davranış olmaz. Belge resmi belgedir ve üzerinde yer alan barkod sayesinde kontroller yapılır.

E devlet askerlik terhis belgesi almak için e imza ile giriş yapılır mı?
E imza olarak bilinen bu seçenek elektronik ortamda gerekli yerlere gitmeden e devlet üzerinden yapılmaktadır. E imza ıslak imza ile eş değerdir. Bu uygulama 5070 sayılı kanun ile yürürlüğe girmiştir.
E imza uygulamasını kullanmak için öncelikle kart sürümü yüklenir. Yüklene yazılım sonrasında CD ve diğer medya tarafından yüklemeler yapılır. E imza aldığınız firmanın sitesinden yazılık elde edilmektedir. Bilgisayara yüklenen program sonrasında imza sertifikasıyla beraber giriş yapılarak uygulamaya giriş sağlanır.
E devlet askerlik terhis belgesi almak için mobil imza
E devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra E devlet üzerinden kayıtlı cep telefonuna gelen imza metni imzalanır. İmza atıldıktan sonra ekrandaki işlem bitirildikten sonra devam tuşuna basıldıktan sonra gerekli bilgiler tamamlanır.
 

terhis belgesi sorgulama skerlik terhis belgesi e devletten askerlik belgesi alma