AUZEF vize sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

AUZEF vize sınav sonuçları önceki dönemlerde sınavdan bir hafta sonra açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştiren AUZEF vize sınavları sonrasında birçok öğrenci sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki, AUZEF vize sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

AUZEF dekanı Prof. Dr. Levent Şahin birkaç gün önce yaptığı açıklamasında, vize sınav sonuçlarının bu hafta sonu gibi açıklanacağını duyurmuştu. Şahin'in açıklaması sonrasında birçok öğrenci vize sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı.
AUZEF vize sonuçları açıklandı mı?
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi vize sınavları 13-14 Kasım'da yapılmıştı. Aradan on iki gün geçmesine rağmen ne yazık ki vize sonuçları daha açıklanmadı.
AUZEF vize sonuçları ne zaman açıklanır?
Vize sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. Önceki senelerde sınav sonuçları 1 hafta içinde açıklanıyordu. Bundan dolayı AUZEF 2021 vize sonuçlarının da birkaç gün içinde açıklanacağı düşünülüyor.
AUZEF 2021-2022 akademik takvim
UZEF final sınavları 18-19 Aralık 2021
AUZEF Güz Dönemi telafi sınavları 22-23 Ocak 2022
AUZEF Bahar Dönemi ara sınavları 16- 17 Nisan 2022
AUZEF Bahar Dönemi final sınavları 04- 05 Haziran 2022
AUZEF Bahar Dönemi telafi sınavları 02 – 03 Temmuz 2022
AUZEF mezuniyete üç ders sınavı 24 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenecek.
AUZEF sınav ve sınav sonuç itirazları nasıl yapılıyor?
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınav ile sınav sonuç itirazları okul yönetmeliğinin 21. maddesinde belirtildiği gibi yapılmakta. Bu maddeye göre,
Sınav soruları itirazları, sınav bitimi itibari ile; sınav sonuç itirazları da sonuç ilanı sonrasında iki iş günü içerisinde Dekanlığa yazılı ya da elektronik olarak iletiliyor. 
Belirtilen süreler haricinde ya da başka mercilere yapılan itirazların kabulü yoktur. 
Yapılan itirazların incelenmesi Dekanlık tarafından yapılarak sonuçlandırılmakta.
Sınav sonuç itirazları maddi hata açısından incelemeye alınır. Cevap kağıtları öğrencilere verilmemektedir.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi harf notu hesaplaması
Öğrencilerin, yarı yıl ya da sene içerisindeki etkinlik notları dikkate alınmadan bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmeleri adına açık öğretim programlarının yarıyıl ile sene sonu sınavlarından yüz tam puan üstünden minimum kırk puan, uzaktan eğitim programlarından da minimum elli puan almaları gerekmekte. Bitirmi ile bütünleme sınavlarındaysa söz konusu notların altında not alan veya bu sınavlara katılım sağlamayan öğrenciler FF harf notu alarak başarısız olarak değerlendiriliyor. 
AUZEF programlarında bulunan derslerin, seçmeli test olarak merkezi usul ile yapılan sınavlarının değerlendirilmesi aşamasında sadece öğrencinin cevap kağıdı dikkate alınmaktadır. Uzaktan eğitimlerde, ders ham başarı puanları hesaplanıyor iken derse deevamlılıkla alakalı durum, yarı yıl ya da sene içindeki etkinlik puanına yüzde yirmi ağırlık katsayısıyla etki etmektedir.
Ders ham başarı puan hesaplamasıysa şu şekilde yapılıyor;
Açık Öğretim programlarındaki derslerde; (Ara Sınav Puanı) x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60
Açık öğretim programlarındaki 5 şıklı olarak hazırlanan tüm testler için doğu cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılır ve test ham puanı hesaplanır.

auzef vize sonuçları açıklandı mı auzef vize sonuçları ne zaman açıklanacak