Av Yasağı tarihleri ne zamandır? 2022 Av yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Avda kullanılacak silahlar

TAKİP ET

Ülkemizde belirlenen tarihler arasında av sezonu uygulanmaktadır. 2022 yılında Av yasağının ne zaman başlayacağı araştırılmatkadır. 2022 Av yasağı ne zaman başlıyor? Bu haberimizde 2022 av yasağına ilişkin detayları ve avda kullanılacak silahları sizler için derledik. İşte 2022 av yasağı ve avda kullanılacak silahlar...

Reklam
Reklam

2021 ve 2022 av sezonu tarih, usul ve esasları, Bakan Yardımcısı Fatih Metin başkanlığındaki Merkez Av Konseyi (MAK) toplantısının ardından belirlendi. Peki 2021 ve 2022 av sezonları ne zaman açılacak?

2021-2022 av sezonu ne zaman?

Toplantı sonunda alınan kararlara göre 2021 av sezonu 15 Ağustos'ta başlayacak ve 15 Kasım'da sona erecek. Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanma serbest olacak.

Avlanmasına izin verilen türler, cinsiyet, avlanma tarzı ve süresi

 Yaban domuzu erkek ve dişileri ile diğer türlerin erkeklerinin avlanması. Av periyotları birbirini takip edecek; 5 gün  yerli avcı, 7  gün yabancı avcı; 10 gün boyunca tüm avcılar için yay ve ok avı olacak.

 Av organizasyonları arkadan koruma ve yürüyüş avı şeklinde yapılır. Bu tahrik yöntemi yaban domuzu avında kullanılır.

Bu kararda belirtilen sayılar dışında,MAK kararında belirlenen usul ve esaslara göre yapılır. Yasak ve güvenli bölgelerde avlanma gerçekleşemez. Av sırasında Av köpeği kullanılabilmektedir.Yalnızca yaban domuzu avında yemleme yapılabilmektedir.

Av günü planı 

Sınırlı av olanakları; bir av alanında 2'den fazla avcının bulunması, avlanma olasılığını azaltarak zorlaştırır; avlanma alanlarında başarılı ve verimli av organizasyonları için yerel büro ve acente/operatör av günü programları, Görevde karşılaşılan sorunlarçıkar. Başvuru süresi boyunca yerel avcılar tarafından tahmin edilen/belirlenen ve duyurulan av tarihlerini ve acente/işletmeci tarafından ilan edilen av tarihlerini dikkate alan bir av günü planı geliştirilir.Mahalli avcılar için kontenjan tahsis eden duyuruda, “Av günü planı çıkarmaya Reis/Şef yetkilidir, Operatör av tarihini şefe/kuruluya bildirir. Yetkili makam/müdür, av günü planını ilgililere bildirir. Av günü planlaması, yerel avcılar ile operatör avcıların avlanma tarihleri ​​arasında optimal aralık/organizasyon olacak şekilde yapılmalıdır. Konsey tarihi değiştirme hakkını saklı tutar. Av Günü Programı ile ilgili olarak kontenjan ihalesi yapılan av sahalarında şartnamede hükümler yer almaktadır.

Avda hangi silahlar kullanılabilir?

Yaban domuzu, tilki ve çakal avlamak için oluklu veya oluksuz küçük memeli oyunu ve Av kuşları pürüzsüzdür, diğer büyük av hayvanları ve vahşi hayvanları avlarken çapı en az 6,5mm, 9,8 mm'ye kadar yivli av tüfeği veya yay kullanılır.

 12, 16 ve 20 çaplı yaban domuzu ve karaca, oluklu veya yivsiz oyun içinTüfekleri ile tek mermi kullanılır

 Refakatçi, yerli avcı statüsü ve av tüfeği ruhsatı, yabancı avcılarkimlik, pasaport veya ülkemizde kabul edilen kimliklerden biri ile pompalı tüfek ve

kontrol cihazı. İlgili taraflar da uygulanmasını sağlar.

 Sıfırlama ve deneme ateşlemesi, yerleşim alanları dışındaki tehlikeli durumlar  yaratmayacak bir yer ve zamanda yapılmalıdır

Yabancı avcılar, ruhsatta seri numarası belirtilen ateşli silahlar, yabancı avcılarDiğer avcılar, ibraz edilen ruhsat dışında başka bir silahla avlanamazlar. Bu durumda belge iptal edilir ve yasal hükümler uygulanır.

Av sezonu Av yasağı ne zaman? avda hangi silahlar kullanılır?