Ava film konusu, oyuncuları ve fragmanı

TAKİP ET

Yönetmen Tate Taylor'un yönettiği Ava Filmi 1 saat 36 dakika boyunca izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatmayı amaçlıyor. Aksiyon, gerilim, dram kategorilerini içerisinde barından film 2020 ABD yapımı bir filmdir. Aksiyon severler tarafından beğenilecek Ava filmi izleyicilerini bekliyor. İşte film hakkında tüm merak edilenler…

Reklam
Reklam

Yönetmen Tate Taylor’un yaptığı senaristi Matthew Newton olan 2020 yapımı Ava filmi oyuncu kadrosuyla merak uyandırıyor. Ava film konusu, yorumu, yönetmeni, oyuncuları, karakterleri, yayınlanma tarihi, IMDb puanı, fragmanı gibi sorular merak edilirken sizler için tüm bilgileri yazımızda derledik. Birkaç dakikanızı ayırarak tüm bu sorulara yanıt bulabilirsiniz. Gelin hep beraber göz atalım…

Ava Film Konusu ve Yorumu

Başarılı oyuncu Jessica Chastain, dram ve gerilim temalı Dark Phoenix, It: Chapter Two gibi pek çok filmde er almıştır. Bu iki temadan sıyrılarak yepyeni bir kalıbın içine giren yetenekli oyuncu, geçmişi kapalı kutularla dolu olan yalnız bir kadını canlandırmaktadır. Ava, sınıfının zirvesi konumunda bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır. Önce ordu ile test edilmeye tabi tutulan Ava daha sonra askeri görevler, operasyonlar ya da eğitimlere tabi tutulur. Tüm bunlar yerini profesyonel bir “seri katile” bırakmasının ardından da suikastçı kelimesi bu genç kadında vücut buluyor.

Bu ortama girmesinde Duke isminde bir genç etken gibi gözükse de aslında olay tamda öyle değildir. Ava’nın da yozlaşmış ve düzenbaz kişilere karşı belli başlı yıkıcı zaaflar beslediği görülmektedir. Gizli bir hükümet örgütü adına bir topluluğa katılan genç kadın gruba katılır katılmaz suikastçılık namına keskin tavırlar sergilemeye başlar. Filmde genç kadın, ailesi ve kıvrımlı iş koşuşturması arasında kendisine bir yer bulmaya çalışıyor.

Ava Film Konusu

Pek çok suikast filmine göre beklenen etkiyi yaratamayan Ava, yine de, başarılı oyuncu Chastain sayesinde filmler arasında kendisini göstermektedir. Ava, pek çok aksiyon hükmünü tüm gerçekliği ile işlemeyi başarmaktadır. Aksiyon filmlerinde yer alan kuru gürültü yerini aile ilişkileri, profesyonel yaşam, hükümet girdileri gibi alt dallara bırakması ile birlikte filmde geniş çaplı bir organizasyon inşa edilmektedir. Ava’nın yanlış zamanda yanlış yerde bulunması “arayan/avcı” konumundan çıkarak “aranan/av” konumuna düşmesine neden olur. Bu sayede film sıkıcı formundan çıkarak birazda olsa keyifli bir yapım haline dönüşmüştür.

 

Film içerisinde olaylar sadece Ava üzerinde dönmemektedir. Ava ve ailesi, Ava ve bağlı olduğu kurum, Ava ve Duke olmak üzere pek çok kanal ile operasyonunu genişleten filmin bu şekilde ele alınması olaylara heyecan katmaktadır. Her ne kadar abartılacak, bir yapım olmasa da yetenekli oyuncu hatırına bir şans verilmeyi hak ediyor. 

IMDb puanı: 5,4 

 

Film Oyuncu Kadrosu ve Diğer Karakterler

Jessica Chastain – Ava

John Malkovich – Duke

Common – Michael

Geena Davis – Bobbi

Jess Weixler – Judy

Ioan Gruffudd – Peter

Diana Silvers – Camille

Joan Chen – Toni

ava film konusu ava film yorumu ava film oyuncuları ava film fragmanı