Avcılar'da yanan evin ardından dram çıktı

TAKİP ET

Avcılar'da evini yakıp intihar ettiği iddia edilen kişinin eşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarken genç annenin kendisini ve engelli oğlunu korumak için cinayeti işlediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Avcılar’da gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre dün akşam çıkan yangında bir erkek cesedi kafasından vurulmuş halde bulunmuştu. Ekipler tarafından yapılan ilk incelemelerde ölen kişinin engelli oğlu ve eşi içerisindeyken yaşadıkları evi önce ateşe verip daha sonra kendini vurarak intihar ettiği iddia edilmişti. Yangında hayatını kaybeden Hasan A.'ın eşi Merve B.A.’nın verdiği ifadesinde, olayın perde arkası ortaya çıktı.
EŞİNİ VURDUĞUNU İTİRAF ETTİ
Akay verdiği ifadesinde kocasının kendisini ve oğlunu öldürmek için evi ateşe verdiğini, aralarında gerçekleşen boğuşma sırasında eline geçen silahla kocasını vurduğunu itiraf etti.
Merve B.A. ifadesinde eşinin eve akşam alkollü geldiğini anlatarak kendisine onu aldatma potansiyeli olduğunu ve başı yukarıda yürüdüğünün söyleyerek genç kadını acı çektirerek öldüreceğini söylediğini anlattı.

Polis ekiplerine olay aynı şekilde anını anlatan Merve B.A., "Tinerle yatak odasından başlayarak evi ateşe verdi. Elindeki silahı doğrulttu. 'Seni nerenden vursam' dedi. Kendimi ve engelli oğlumu korumak için kocamın elindeki silahı aldım ve can havliyle ateşleyerek eşimi öldürdüm" ifadelerini kullandı.
ÖLEN ADAMIN 11 AYRI ŞUÇTAN SABIKASI ÇIKTI
Merve B.A.'nın gerçekleşen cinayetin ardından engelli oğlu ile birlikte balkona çıkarak canlarını kurtarmak için yan komşusuna sığındığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Hasan A.'nın bir ay öncesinde de eşine şiddet uyguladığı için hakkında uzaklaştırma kararı olduğu ve 11 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu tespit edildi.
Emniyete götürülerek ifadesi alınan genç kadın adliyeye sevk edildi. Öte yandan, katil zanlısı kadının kocası çalışmadığı için sosyal medyadan yemek satarak evi geçindirdiği, engelli oğluna bakmaya çalıştığı ,oğlunun tedavisi için valilik onaylı destek kampanyaları düzenlediği de ortaya çıktı.

 

Avcılar Yangın Cinayet