Avokado saç maskesi nasıl yapılır? Avokado 'nun saça faydaları

TAKİP ET

Avakoda saç maskeleri merak ediliyor. Bu aralar rövanşta olan avakoda saç maskesi hakkında detaylı bilgiler bu haberde. Kurumuş ve yıpranmış saçlar hakkında her detay merak ediliyor. Saçlara yapılan bakımları nasıl uygulanır? Farklı saç maskeleri ve detaylar için haberimize göz atın.

Reklam
Reklam

Saç maskesinde avokadonun yararları

Avokadonun için de bulunan doğal her yağ saçlarımızı derinlemesine besliyor. Zengin içerikleriyle içersinde Omega-3 yağ asitleri ve esansiyel amino asitler barındırıyor. Saçlarımızın nem oranını yükselterek dokusunu koruyor.

Her kadının istediği uzunlukları ulaşmak için yapılan başlıca maske olan avokado içinde biotin sayesinde kırılmış ve yıpranmış saçları güçlendiriyor.

A,B2,D ve E vitaminleri, beta-karoten, bakır ve demir gibi minareleri bulundurur. Saçlarda oluşan hasarları onarmaya yardımcı olan vitamin E vitamini olarak bilinir.

Avokado saç maskesi aşamaları

Başlıca malzeme olan avokado olgunlaşmış ve ezilmeye uygun seçilir. Zengin besin kaynaklarına sahip olan avokadoya, hindistancevizi yağı, bal, zeytinyağı, aloe vera, argan yağı, muz gibi besinler eklenerek faydalarını çoğaltıyor.

Avokado olgunlaştırma süreci

Maske için yeterli olgunluğa gelen avokadoyu ezip saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru masaj yaparak sürüp 20 dakika bekleyin. En son aşamada saçları durulayıp kremleyin.

Hindistan cevizi yağı ile Avokadonun saça faydaları

Avokado ve Hindistan cevizi yağı birleşiminde saça faydaları oldukça fazladır. Tarife başlamadan önce avokadoyu püre haline getirene kadar ezilmesi gerekir. Kıvama 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı eklenir. Kafa derisinin her yerine uygulanır. Özellikle yıpranmış saç uçlarına uygulanır. Tarif uygulandıktan sonra saçı temiz bir bone ile 30 dakika beklettikten sonra durulayıp şampuanlıya bilirsiniz.

Avokado, zeytinyağı ve bal kullanımı

Zeytinyağı ve bal birleşiminden oluşan nemlendirici özellik ile saçı besleyen tarif bütün saç tellerine etki göstermektendir. Yıpranmış saçlara canlılık ve parlaklık katarken avokadonun etkisi saçta ağırlık yapmaz. Hafta da bir uygulanan saç maskesi ilk olarak bir adet avokadoyu ezip ardından ham bal eklenir. 2 yemek kaşığı zeytinyağı karışıma eklendikten sonra macun kıvamına getirilip saç uçlarına sürülür. Yapılan karışımı saçımıza uygulandıktan sonra bone ile sarıp 45 dakika bekletiriz.

Avokado ve mayonez karışımı

Limon ve yumurta saçlarda besleyici etki gösterirken mayonez ise saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Yarım bardak mayonez ile 1 adet avokadoyu ezerek karıştırın. 20 dakika beklettikten sonra saçlarınızdaki değişimi göreceksiniz. Bu karışımı hafta da bir uygulayabilirsiniz.

Avokado ve argan yağı kullanımı

Birçok kadının saçlarındaki kuruluğun giderilmesi için yapılan maskelerin içerisinde bulunan argan yağı avokado birleşimi ile muhteşem etki yaratmaktadır. Argan yağının hoş kokusu ile saçtaki kalıcı etkisi gözle görülür. 1 adet avokadoyu ezip, 10 damla argan yağını karıştırın. İçerisine 1 yemek kaşığı balı ekleyebilirsiniz. 20-30 dakika beklettikten sonra durulama işlemini gerçekleştirin.

Avokado, yoğurt ve bal karışımı

Yoğurt yıpranmış saçlara iyi gelen besinler arasında yer alır. Avokado, yoğurt ve bal karışımı saçlarda olumlu etki yaratır. 1 adet avokadoyu püre haline getirip 1 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı balı ilave edin. Hazırlamış olduğunuz maskeyi saç diplerinden uçlarına doğru uygulayın. 30 dakika bekletip durulama işlemini gerçekleştirin.

 

avokado saç maskesi avokado saç maskesi evde nasıl yapılır avokado saç maskesi kullananlar avokado saç maskesi kadınlar kulübü avokado sac maskesi faydaları