Avrupa Birliği'nden kriz hamlesi! İki ülkeyi daha kabul edecek

TAKİP ET

Avrupa Birliği, son dönemlerde yaşanan krizlerden kurtulmak için yeni hamlelere başvuruyor. İki ülkeyi daha almaya hazırlanan AB, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile müzakere görüşmelerine başladı. Katılım müzakerelerinin başlaması ile birlikte ortak basın açıklaması da yapıldı.

Reklam
Reklam

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, bugün hükümetler arası konferans yapılacağını belirterek, hemen ardından da ilk adım olarak iki ülkenin katılım tarama sürecinin başlayacağını söyledi. Leyen, iki ülkenin ulusal yasalarından uluslararası anlaşmalarına kadar bir çok unsurunun taranacağını ve AB ile uyumunun gözden geçirileceğini de sözlerine ekledi.

ARNAVUTLUK DOĞAL AFETLERE KARŞI KORUNACAK

Von der Leyen açıklamasının devamında ise son dönemlerde görülen doğal afetler nedeniyle zor günler geçiren Arnavutluk’un AB Sivil Koruma Mekanizmasına dahil edileceğini ve afetlere karşı korunacağını da sözlerine eklerken Kuzey Makedonya'nın Frontex anlaşmasının da kısa süre içinde müzakere edileceğini sözlerine ekledi.

İKİ ÜLKEYE YATIRIM ARTACAK

Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya yapılan yatırımların artacağını söyleyen Von der Leyen, ticaret bağlarının da bu süreçte gelişeceğini dile getirdi. Basın açıklaması yapan Arnavutluk Başbakanı Rama ise bu süreçte müzakerelerin başlaması için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'e de teşekkür etti.