Avrupa'ya gaz akışını tamamen kesen Putin meydan okudu: Batı bu kış donacak

TAKİP ET

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Ukrayna işgali nedeniyle ülkesinde yaptırım uygulayan batılı ülkelere meydan okudu. Gaz akışını tamamen kesen Putin, Avrupa'ya gözdağı verdi.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden kriz batının yaptırımlarını sürdürüyor. Ancak Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, yaptırımlar sebebiyle batıya gaz akışını tamamen durdurdu. Putin batılı ülkelere Meydan okurken  "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" dedi.

Rusya'nın 24 Şubat tarihinde başlayan Ukrayna işgali hala devam ederken batılı ülkelerde peş peşe yaptırımlar uygulamıştı. Rusya ise bu yatırımlara karşılık Avrupa ülkelerine doğalgaz akışını önce kısmi olarak sonrasında ise tamamen durdurdu. Rusya'nın bu hamlesi ile birlikte Avrupa ülkeleri gaz kullanımında kısıtlamaya giderken Putin’den Avrupa'ya Gözdağı verecek yeni açıklamalar geldi.

Doğalgaz akışını tamamen durdurdu

Avrupa ülkelerinin Buse'ye uyguladığı yaptırımlar sonrasında Rusya doğalgaz akışını tamamen durdurdu. Aynı zamanda doğalgaz fiyatlarında da artış yapan Rusya'nın bu hamlesi ile birlikte Avrupa ülkeleri Kış ayları için önlem almaya başladı. Avrupa ülkelerinde tasarruf uyarıları yapılırken Rus gaz devi Gazprom ise son yaptığı açıklamada Kuzey akımı doğalgaz boru hattının Avrupa'ya yeniden açılmayacağını duyurdu.

Putin’den Avrupa'ya gözdağı

Avrupa'da gaz krizi devam ederken Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Ekonomik Forumu'nun genel kurul toplantısında konuştu. Batı ülkelerine bir kez daha meydan okuyan Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullandı.