Avrupa'ya yasa dışı göç rekor seviyeye ulaştı

TAKİP ET

Yasa dış göç son yıllarda dünyanın en büyük sorunu haline geldi. Ülkesinden çeşitli sebeplerle ayrılmak zorunda kalanların adresi ise artık Avrupa oluyor. Yayımlanan son rapora göre 2022 yılında Avrupa Birliği'ne yasa dışı göç rekor sayıya ulaştı.

Reklam
Reklam

Avrupa, 2015 ve 2016 yıllarından bu yana 2022 yılında en yüksek seviyede yasa dışı göç rakamlarını gördü. Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından ülkesini terk eden Ukraynalıların da akın etmesi ile birlikte Avrupa’da yasa dışı göç rekora ulaştı.

SON RAPOR YAYIMLANDI

Avrupa Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Frontex, yasa dışı göç rakamlarıyla ilgili yeni raporunu yayınladı. Yayımlanan son rapora göre Avrupa’ya yılın 11 aylık döneminde düzensiz giriş sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 68 artış gösterdi. Yılın ilk 11 aylık döneminde Avrupa’ya düzensiz giriş sayısı 308 bin olarak tespit edildi.

UKRAYNALILAR AKIN ETTİ

Avrupa’ya göç akını özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında arttı. Bir çok çalışma da yasadışı göçte ciddi artışın Rusya Ukrayna krizi sonrasında başladığı ortaya çıktı. Savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılar ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak Avrupa’yı tervih ediyor. Ancak Frontex tarafından yayınlanan istatistiklerde henüz Ukraynalı mülteciler yok.