Avukatlık asgari ücret tarifesi : 2022 avukatlık asgari ücret tarifesi zammı ne kadar oldu?

TAKİP ET

Avukatlar ve avukat adayları avukatlık asgari ücret tarifesini yakından takip ediyor. Gelişmeler kapsamında asgari ücrete ne kadar zam geldiği araştırılıyor. Peki 2022 avukatlık asgari ücret tarifesi zammı ne kadar oldu?

Reklam
Reklam

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamalarda asgari ücret tarifesine zam yapıldığını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından avukatlar güncel asgari ücretin tutarını araştırmaya başladı. Peki gelen zamlarda avukatlık asgari ücreti ne kadar oldu? İşte konuya ilişkin detaylar…
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
"Biraz önce Resmi Gazete'ye avukatlık asgari ücret tarifesini enflasyon oranının üzerinde yüzde 25 artışla gönderdik. Maliye Bakanımız, Adalet Bakanımız ile yakın bir çalışma içinde."
2022 avukatlık asgari ücret tarifesi zammı ne kadar oldu?
Avukat vekalet ücreti ve avukatlık asgari ücret hesaplama işlemleri için kullanılacak olan 2022 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi listesi, 20 Kasım 2021 tarihli ve 31665 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlandı.
Avukat nedir?
Avukat olmak isteyen kişiler öncelikle üniversitelerin hukuk fakültesinden mezun olmalıdır. Tabii ki mezun olur olmaz avukatlık yapamazlar. Öncelikle avukatlık stajı yapmalı ve avukatlık belgesini almalıdır. Bu aşamaları geçerek avukat olmaya hak kazanan ve bir kuruma bağlı ya da kendi ofisinde çalışan kişilere avukat denir. Avukatlar işlerini yapabilmek için öncelikle baroya kayıt olmalıdır. Bunun yanı sıra kurum avukatları baroya bağlı çalışmak zorunda değildir. Avukatlar genelde çalıştıkları şehirde bulunan baroya kayıtlı faaliyet göstermektedirler. Avukat olan kişi, uyuşmazlıkların doğumundan başlayarak, mahkeme aşaması ve hakkın teslimine kadar olan süreçte kişileri temsil eder. Avukatlar yalnızca iş ve dava takibi yapmaz, bunun yanı sıra hukuki konularda danışmanlık, hakemlik, arabuluculuk görevlerini de yaparlar.
Avukatlık yapan kişiler, hukuk diplomasına ve avukatlık ruhsatına sahiptir. Kişiler yasalarla alakalı problemler yaşadıklarında bir avukata danışabilirler. Problem yaşayan vatandaşlar dava açmak için avukatlardan yardım alırlar. Kural olarak davalarda kişileri temsilen bir avukatın bulunması şart değilse de, zorunlu müdafilik gibi kanunla öngörülen bazı durumlarda kişilerin bir avukatı olmadan dava sürdürülemez. Avukatların en büyük sorumlulukları her kuruma ve herkese karşı müvekkilini savunmaktır. Avukatın savunduğu kişi bir suç ile itham edilse de avukat bunu bertaraf etmek için onu savunur.
Avukat olan kişiler birbirinden farklı ortamlarda iş yapabilirler. Mesela devlet kurumunda çalışabildiği gibi özel şirketlerde de çalışabilirler. Ya da kendi avukatlık bürolarını açabilirler. Bunun yanı sıra başka avukatın yanında ona bağlı olarak da çalışabilirler. Ya da birkaç avukat ortaklık kurup birlikte de çalışabilir. Lakin en önemli nokta nerede nasıl çalışırlarsa çalışsınlar müvekkillerini en iyi şekilde temsil etmelidirler. Hukuka uygun iş yapmalıdırlar. Anayasanın verdiği yükümlülüğü taşımalıdırlar.
 

avukatlıkzammı avukatlıkasgariücret zam