Avustralya 110 bin işçi alımı yapacağını duyurdu! Unvanlar açıklandı

TAKİP ET

Avustralya 110.000 işçi alımı yapacağını açıkladı. Koronavirüs salgını ile birlikte birçok ülke dışarıdan işçi alımına ve ziyaretçi alımına kapılarını kapatmıştı. Ancak salgının etkisini yitirmesi ile birlikte Avustralya ve bu yıl içerisinde işçi alımı yapmaya hazırlanıyor. Peki, Avustralya ne zaman işçi alımı yapacak? Türkiye'den işçi alımı olacak mı? Avustralya 110.000 işçi alım şartları neler?

Reklam
Reklam

Yurt dışında iş fırsatı yakalamak isteyenler için son dakika haberi geldi. Avustralya, işçi sorununu çözebilmek için Yurtdışından işçi alımına karar verdi. Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışından personel alımına son veren Avustralya Bu yıl yeniden başlıyor. Peki, Avustralya işçi alımı ne zaman olacak? Avustralya 110.000 işçi alım şartları neler? Avustralya Türkiye'den işçi alımı yapacak mı?
 

Avustralya işçi alımı unvanları açıklandı

Yurtdışından işçi alımı için hazırlanan Avustralya, tam 110.000 kişi alacak. Koronavirüs salgını nedeniyle alımları ara verilen ülkede 8 Haziran 2022 günü güncel veriler paylaşıldı. Ülkede 420.000 işçi açığı tespit edilirken Alım yapılacak olan sektörlerde duyuruldu. Finans, madencilik ve sigorta hizmetleri sektörlerine işçi alımı gerçekleşecek.
 

Avustralya Türkiye'den işçi alacak mı?

Covid-19 salgın nedeniyle yaklaşık 2 yıldan bu yana yapılamayan işçi alımı Avustralya'da Bu yıl başlıyor. Yapılan duyuruya göre 110.000 vasıflı işçi alınacak. Henüz maaş için detaylı bilgilendirme yapılmazken Avustralya'da işçi olarak çalışacak olan kişiler dolar üzerinden maaş alacak. Vize işlemleri için de çalışmalar başladı. Avustralya tüm dünyadan başvuruları kabul edecek buna Türkiye'de dahil.