Ayak kokusu nasıl giderilir? Ayak kokusunu geçirmek için ne yapılmalıdır?

TAKİP ET

Ayak kokusu gün içinde ayakkabımızı çıkarttığımız ortamlarda çoğumuzun canını sıkan bir durumdur. Peki bu durumu nasıl önleriz? İşte ayak kokusunu engellemek için yapılması gerekenler…

Reklam
Reklam

Ayak kokusu, ter bezlerinin ayaklarda yoğun olarak bulunmasından kaynaklanmaktadır. Terlemeyle birlikte ortaya çıkan bakteriler ise koku meydana getirir. 

Gün boyu kapalı duran ayaklar hava almadığı için terlemeyle çoğalan bakteriler kokuya sebep olmaktadır. Ayrıca düzenli olarak ayak bakımı yaptırmamak, yanlış ayakkabı ve yanlış çorap seçimi yapmak, her gün aynı ayakkabıyı giymek de ayak kokusunun nedenleri arasında yer almaktadır.

Sosyal hayatı olumsuz etkileyen bu durumdan kurtulmak için bazı yöntemler vardır:

Öncelikle ayakkabı seçiminde mümkünse açık ayakkabı tercih edilmelidir. Açık ayakkabının kullanılamayacağı durumlarda ise tercihinizi deri ayakkabıdan yana yapmak doğru olacaktır. 

Ayakkabıları zaman zaman temiz havada havalandırmak gerekir.

Aynı ayakkabıyı her gün kullanmak yerine gün aşırı kullanmak daha doğru olacaktır.

Bunların yanı sıra ayak bakımı da ihmal edilmemelidir. Ayaklar yıkandıktan sonra nemli bırakılmamalıdır. 

Antibakteriyel sabun ile ayaklar yıkanıp su kompleksi uygulanabilir.

Talk pudrası bakteri oluşumunu önlediğinden ayak bakımında tercih edilebilir. Talk pudrasının yanında sirke, karbonat, lavanta yağı gibi koku önleyici maddeler de ayak bakımına dahil edilebilir.

Bu koku önleyici maddelerden ılık suya birkaç damla damlatılarak 15-20 dakika ayaklara uygulanabilir. Böylece hem ayaklardaki yorgunluk azalır hem de kötü kokular giderilmiş olur.

ayak kokusu nasıl geçer ayak kokusuna ne iyi gelir ayak kokusu neden olur ayak kokusu giderici ayak kokusu ilacı