Ayçiçeği tarlaları çayır tırtılı zararlısı istilasına uğradı

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ile birlikte Ayçiçek yağı krizi de başlarken krizin çözümü için çok sayıda Çiftçi ayçiçeği ekti. Ancak Trakya'da bulunan tarım arazilerinde son dönemlerde Çayır tırtılı zararlısı görülüyor. Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Çayır tırtılı zararlısı için inceleme başlattı.

Reklam
Reklam

Trakya'da son dönemlerde ayçiçeği tarlalarında Çayır tırtılı zararlısı görülüyor. Özellikle bazı Tarlalarda yoğun bir şekilde zararlının görülmeye başlaması üzerine Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ayçiçeği tarlalarına giderek incelemeler yaptı.

Yaprakları ve taneleri yiyor

Çayır tırtılı, ayçiçeği tarlalarında yaprakları ve taneleri yiyerek ürünlere zarar veriyor. Özellikle Tekirdağ'ın 11 ilçesinde yoğun bir şekilde görülmeye başlaması üzerine tarım ve orman İlçe Müdürlükleri ile ortaklaşa çalışmalar başladı. Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal yaptığı açıklamada İlçe Müdürlükleri ile ortaklaşa yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapılmalı

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal açıklamasında tüm ilçelerde görevli teknik personeller de saha çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi. Üreticilerin zarar görmemesi için söz konusu zararlı ile mücadelede hızlı davranmak gerektiğini belirten Öcal, Tarlalarda gereken kontrollerin yapılması ve zararlı ile karşılaşılması halinde en kısa sürede yer aletleri ya da insansız hava araçları kullanılarak ilaçlı mücadele yapılması gerektiğini dile getirdi. Öcal açıklamasının devamında ise ayçiçeği tarlalarında görülen Çayır tırtılı ile mücadele kontrollerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.