Ayçiçek yağı fiyatı düşüyor!

TAKİP ET

Son günlerde gündem olan ayçiçek yağı fiyatlarındaki fahiş yükselmeler sonrasında İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir'den fiyatlar düşüyor açıklaması geldi.

Reklam
Reklam

Son günlerin tartışma konusu olan ayçicek yağı fiyatlarındaki fahiş yükselme sonrasında İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir'den fiyatların düşeceğine dair önemli bir açıklama geldi. 

Yeni Şafak gazetesine konuşan Demir, Türkiye'de bazı kesimler tarafından ayçiçeği yağı üzerinden oluşturulmaya çalışılan "yok" algısı gerçeği yansıtmadığı ifade etti. Yıllık bitkisel sıvı yağ üretiminin yüzde 70'ni yerli olarak üretildiğine dikkat çeken Demir, tarım sektörü temsilcilerinin , spekülatif söylemlerle vatandaşı stokçuluğa yönlendirilmesine tepkili olduğunu açıkladı. 

Kendi ihtiyacımızın yüzde 70'ini karşılıyoruz
Türkiye'nin bitkisel yağ üretiminde yüzde 65-70'lerde kendi kendine yeten bir ülke olduğunu belirten Ömer Demir, "Kalan yüzde 30'u ithal ediyoruz. İddia ediyorum ki yılsonuna kadar yağ ithal etmeyelim yine de sıkıntı yaşamayız. Raflara gelirsek, 2-3 günde bir ürünün stoku bitmez. Ürün zaten 1 aydır rafta duruyor. Bunun adı stokçuluktur. Hafta sonu inanılmaz sayıda yağ satışı yapıldı ve çok büyük bir kazanç elde edildi vatandaşın üzerinden. 15-20 gün sonra yağ fiyatları düşecek. Türkiye'de ne zeytinyağı ne de ayçiçeği yağı sorunu vardır. Türkiye'de stokçuluk sorunu vardır" dedi.
 

ayçiçek yağ fiyatları