Ayçiçek yağına zam gelecek söylentilerine Bakan Kirişci'den net yanıt!

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, ayçiçek yağına gelmesi beklenilen zamlara ilişkin yaptığı açıklamasında Türkiye'de yeterli derecede stok bulunmadığına dair söylentilerin asılsız olduğunu ve bu yönde gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Birkaç gündür özellikle sosyal medya hesaplarında ve bazı medya kuruluşlarına da yansıyan 'Türkiye'de ayçiçek yağı stoku yok' söylentileri sonrası ayçiçek yağına zam geleceğini düşünen vatandaşlar market ve toptancılara giderek ayçiçek yağı alabilmek için izdiham yarattılar.



Söz konusu gelişmelere ilişkin bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünleri konusunda yeterli derecede stok sahibi olduğunu söyledi.



Piyasalarda fiyatların artacağına yönelik gerçeği hiçbir şekilde yansıtmayan spekülasyonların yapıldığını belirten Bakan Kirişçi, gerekli tedbirlerin alındığını ve yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunduğunu ve vatandaşların ortaya atılan asılsız iddialara itibar etmemelerini istedi.


 

ayçiçek yağı fiyatları ayçiçek yağı zammı tarım ve orman bakanı Vahit Kirişçi ayçiçek yağı açıklaması