Aydın Söke'de çıkan orman yangını iki gündür devam ediyor

TAKİP ET

Aydın Söke'de başlayan orman yangınında Yaklaşık 15. saat geride kaldı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etmeye devam ediyor. Gece görüş yeteneğine sahip 5 helikopter de bölgede söndürme çalışmalarına destek oluyor. Gece saatlerinde de süren müdahale gününe aydınlanması ile birlikte daha da yoğun olarak yapılıyor.

Reklam
Reklam

Aydın'ın Söke ilçesinde Dün başlayan orman yangını ikinci gününe girdi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy dün yaptığı açıklamada 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü söylemişti. Bugün de devam eden yangına müdahale karadan ve havadan sürüyor. Hava durumu ile ilgili olarak ise bölgeden müjdeli haber geldi.

KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Aydın Söke ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Şu anda bölgede 11 uçakla ilgili 18 helikopter, 78 arazöz ve 6 dozer ve 541 personel bulunuyor. Gece görüşlü helikopterlerin de destek verdiği yangın söndürme çalışmaları Havanın aydınlanması ile beraber daha da yoğunlaştı.

BUGÜN RÜZGAR OLMAYACAK

Engebeli bir arazide başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyümüş ve alevlere müdahale de zor hale gelmişti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre bugün bölgede Rüzgar beklenmiyor. Bunun da yangına müdahaleyi kolaylaştırması bekleniyor. Aydın'da başlayan orman yangını söndürmek için Aydın itfaiyesine destek olarak çevre illerden de çok sayıda ekip sevk edildi. Canla başla çalışan ekipler yangının bir an önce söndürülebilmesi için seferber oldu.