Ayetel Kürsi duası anlamı, Türkçe ve ve Arapça okunuşu

TAKİP ET

Günlük hayatta en çok okunan duaların başında gelen Ayetel Kürsi duası, Bakara Suresi'nin 255. ayetinde yer almaktadır. Farz namazların arkasında okunan bu duanın koruyucu özelliği olduğu bilinmektedir. Ayetel Kürsi okunuşu nasıldır? Ayetel Kürsi duası anlamı nedir? Ayetel Kürsi Türkçe ve Arapça okunuşu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Ayetel Kürsi hakkındaki tüm bilgiler yazımızda…

Reklam
Reklam

Kuran-ı Kerim’in ilk inen ayeti olan “Yaratan Rabbinin adıyla oku” Müslümanlar için büyük bir anlam ifade etmektedir.  Ayetlerin efendisi olarak bilinen Ayetel Kürsi duası da Müslümanların sıkça okuduğu en faziletli dualardan birisidir. Bakara Suresi'nin 255. ayetinde yer alan Ayetel Kürsi duası, henüz bilinmeyen pek çok güzelliğide içinde barındırmaktadır. Her türlü bela ve nazardan koruyan Ayetel Kürsi, farz namazlarının ardından okunan bir duadır. Ayetel Kürsi duası anlamını nedir? Ayetel Kürsi Türkçe ve Arapça okunuşu nedir? Ayetel Kürsi faziletleri nelerdir? İşte cevapları…
AYETEL KÜRSİ TÜRKÇE OKUNUŞU
Bismillahirrahmânirrahîm.
Allâhü lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûm,
lâ te'huzühû sinetün ve lâ nevm,
lehû mâ fi'ssemâvâti ve mâ fi'l-ard,
men-ze'l-lezî yeşfe'u 'indehû illâ bi-iznih,
ya'lemü mâ beyne eydîhim ve mâ halfehüm,
ve lâ yuhîtûne bi-şey'in min'ılmihî illâ bimâ şâe, vesi'a kürsiyyühü's-semâvâti ve'l-ard
ve lâ yeûdühû hifzuhumâ ve hüve'laliyyü'l-azîm.

AYETEL KÜRSİ'NİN ANLAMI
Allah, O'ndan başka ilah yoktur; diridir, her şeyin varlığı O'na bağlı ve dayalıdır.
O’nun ne uykusu gelir ne de uyur.
Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nundur.
O'nun izni olmadan katında hiç kimse şefaat edemez.
Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa O bilir.
O'nun ilminden hiçbir şeyi -dilediği müstesna- kimse bilgisi içine sığdıramaz.
O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine almıştır.
Onları korumak kendisine zor gelmez.
O yücedir, mutlak en büyüktür.

AYETEL KÜRSİ OKUMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Her insanın bilmesi gereken Ayetel Kürsi birçok fazileti de içinde barındırır. Hayatlarında bereket, başarı, sağlık isteyen herkesin okuması gereken bu duanın faydaları;

1. Peygamber Efendimiz (sav) 'Bakara Sûresinde bir âyet var ki, O Kur'ân âyetlerinin seyyididir (ulusu – efendisi – en faziletlisidir). Ayetel Kürsî içinde şeytan bulunan bir evde okunsa; şeytan, o evden kaçar ve  Ayetel Kürsi okunan yerden uzaklaşır. Ayetel Kürsi  faziletli bir âyettir diye buyurmuştur.
2. “Yatmadan önce ve yattıktan sonra 'Ayetel Kürsi'yi okuyunuz. Çünkü Allah (cc.) sizi bütün kötülüklerden bizzat kendisi korur ve sabaha kadar yatağınızın etrafına (çevresine) kesinlikle şeytan yaklaşamaz." buyurmuştur.
3.  'Ayetel-Kürsi ve Fatiha Sûresi" okunan evin içine şeytan giremez, o gün ev içinde bulunanlara hiçbir kimsenin başına zarar ve musibet gelmez. İnsanların ve cinlerin şerrinden korunur. Ev içinde bulunan kişiler nazardan da korunur.
Evinde veya bulunduğun herhangi bir ortamda okunan Ayetel Kürsi kişinin korkusuzca emniyet ve huzur içinde bulunmasını sağlar.
Ayetel Kürsiyle birlikte "İhlas-Felak-Nâs ve Fatiha" sûrelerini de okuyan kişilerin başlarına gelebilecek bütün dert ve sıkıntılardan kurtulmasını sağlar.
Bir isteği olan kimseler önce Ayetel-Kürsi'yi okumalı ve sonra da her neye ihtiyacı, isteği, dileği varsa ise el açıp dua ederek onları Cenâb-ı Haktan dilemeli (istemeli) dir.
Bir kimse ettiği bütün duâların kabul olmasını istiyorsa sık sık Ayetel Kürsi duasını okumalıdır. Başına gelecek bir şerden, bir olaydan korkan kimseler, 3-5-7 kere Ayetel Kürsi okumalı, korktuğu şeyin şerrinden Allah'a (cc.) sığınmalıdır. "Ya Rabbi, okuduğum Ayetel Kürsi hürmetine bu şeyin şerrinden sana sığınırım' diye el açıp yalvaran kulunu Allah-u Teala yalnız ve mahrum bırakmaz.

4. Hadis-i Şerif de şu şekilde buyrulmuştur: 'Her kim, yatağına yattığında "Ayetel-Kürsi'yi okursa, Cenâb-ı Hak, o kulunu sabaha kadar koruyacak iki melek görevlendirir."
5. evden çıkarken  "Ayetel Kürsi'yi okuyan her kim var ise, Allahu Teâlâ, o kimseyi koruması için yetmiş melek görevlendirir. Melekler, Ayetel-Kürsî okuyan bu kişiye dua edip, himaye ederler." Evine dönünceye kadar bu melekler bu kişiyi korur.
6. 'Eve dönerken Ayetel-Kürsi'yi okuyan kimseler, fakirlik çekmez, yoksulluk derdi görmez. Evden çıkarken ve eve girerken okunan  Ayetel-Kürsî hürmetine Allah-u Teala bu kişini sabahtan akşama kadar işlerinin hayır ve selâmet içinde olmasını nasip eder.'
7. 'Her kim, başı sıkıştığında, bir sıkıntı yaşadığında ve bunalıma girdiğinde Ayetel Kürsi duasını okursa, Allah (cc.), bu kulunun imdadına (yardımına) yetişir. Onun dert ve sıkıntılarından kurtulmasını sağlar."
 

ayetel kürsi anlamı ayetel kürsi okunuşu ayetel kürsi fazileti