Aygün Aydın'a hapis şoku! İddianamede 2 yıl istendi..

TAKİP ET

Bir ara adı Hakan Sabancı ile anılan oyuncu Aygün Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden Türk milletine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu için başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyle birlikte 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Reklam
Reklam

Bir dönem, iş adamı Hakan Sabancı ile birlikte olan fakat ayrıldıktan sonra yayınladığı paylaşımlarla günlerce gündemde kalan oyuncu Aygün Aydın hakkında bir soruşturma başlatılmıştı.



Özellkle sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştiridiği paylaşımlarla 'Türk Milletine' yönelik hakaret dolu sözler söylediği tespşt edilen Aygün için başlatılan soruşturma tamamlandı ve bir iddianame hazırlandı.

Aygün Aydın hakkında hazırlanan iddianamede İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın'ın 'Türk milletini alenen aşağılama' suçlamasından dolayı 2 yıla kadar hapsi istendi.



İddianamede; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne gönderilen çok sayıda ihbarın değerlendirildiği ve Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğüne gönderilen videolar için hazırlanan çözümleme tutanağı kayıtlarında yer alan videoda şüpheli Aygün Aydın'ın hakkında çıkan asılsız bir habere cevap olarak Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı belirtildi.



Şüpheli olarak yarılanacak olan Aygün Aydın'ın 'Türk milletini alenen aşağılama' suçlamasında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Oyuncu Aygün Aydın, önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacak.
 

aygün aydın iddianame 2 yıl hapis