Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun kimdir? Tuba Torun ne iş yapıyor? CHP'de görevi ne?

TAKİP ET

Aykut Erdoğdu ses kaydı skandalı ile gündeme bomba gibi düşerken eşi Tuba Torun da merak edilmeye başlandı. Peki, Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuğba Torun kimdir? Tuba Torun ne iş yapıyor, kaç yaşında? Tuba Torun CHP'de ki görevi ne?

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun hakkında söyledikleri sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Eski eşi Özge Erdoğdu'nun ifşa ettiği skandal ses kaydı sonrasında Aykut Erdoğdu da özür diledi. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuğba torunu merak edilmeye başlandı. Peki, Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuğba Torun kimdir? Tuba Torun kaç yaşında ve aslen nereli? Tuba Torun ne iş yapıyor, mesleği ne?

Skandal ses kayıtları gündemde

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun hakkında söylediklerini yer aldığı skandal ses kayıtları sosyal medyaya bomba gibi düştü. Ses kayıtlarını ifşa eden ise Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Erdoğdu oldu. Paylaşılan Bu kayıtlar sonrasında sosyal medya kullanıcıları Tuba Torun hakkında detayları merak etmeye başladı. Peki Tuba Torun kimdir? Tuba Torun kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Tuba Torun kimdir, kaç yaşında?

Tuba Torun 1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Lise eğitimini Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesinde alan Torun, Marmara Üniversitesi'nde hukuk fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Uluslararası ve kurumsal hukuk alanlarında uzun süre boyunca çalışan Tuğba Torun aynı zamanda kadın cinayetlerini durduracağız platformu Derneği'nin de avukatlığını üstlendi. Tuba Torun, sosyal haklar Derneği yönetim kurulu üyeliği ve çocuk hakları koordinatörlüğü ile kadın meclisleri ve kadın adayları destekleme Derneği üyeliği de yapıyor.

Tuğba Torun’un CHP deki görevi ne?

Tuba Torun, CHP'de yüksek Disiplin Kurulu üyesi olurken aynı zamanda 2018 yılında CHP İstanbul milletvekili adayı oldu Ancak CHP'den milletvekili seçilemedi. Tuba Torun Yaklaşık 3 ay önce CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile dünya evine girmişti.