Aykut Erdoğdu ve eşi Tuğba Torun Erdoğdu CHP'den istifa etti! Ses kaydı ifşası olay olmuştu

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi ile yeni eşi hakkında yaptığı telefon görüşmesi basına sızmış ve sosyal medyayı çalkalanmış. Yaşanan gelişmelerin ardından Aykut Erdoğdu ve YDK üyesi Tuba Torun Erdoğdu CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile Yaptığı telefon görüşmesinin sızması ile birlikte adeta CHP'de deprem oldu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile birlikte eşi YDK üyesi Tuba Torun CHP'den istifa etti.
 

CHP'den açıklama yapıldı

Aykut Erdoğdu ve eşinin istifası ile ilgili olarak CHP'den de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve YDK Üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler" denildi.
 

En doğru kararı vereceğine inanıyoruz

CHP MYK toplantısı sonrasında Aykut Erdoğdu'nun durumu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztrak’a da sorulmuştu. Faik Öztrak açıklamasında, "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz." demişti.
 

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun 3 ay önce boşandığı eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesini ait kayıtlar sosyal medyada paylaşılmıştı. Bizzat eski eşi tarafından paylaşılan kayıtlarda milletvekili Erdoğdu, henüz 2 hafta önce evlendiği yeni eşi Tuba Torun hakkında 50 kişi ile ilişkisi olduğunu söylemişti.