Az önce onaylandı! Asgari ücretliye Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek: Maaşın yarısı olan 2126 TL ek ödeme hesaba yatacak!

TAKİP ET

Asgari ücret son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışan vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle Temmuz ayında asgari ücrete ek zam olup olmayacağı araştırılırken yeni bir müjde gündeme geldi. Alınan bilgiye göre Asgari ücretli çalışanlar için Kurban Bayramı ikramiyesi meclise taşındı. TBMM'ye yapılan teklife göre Asgari ücretle çalışanlara Kurban bayramında maaşlarının yarısı kadar ikramiye verilecek Peki asgari ücretlilere bayram ikramiyesi var mı 2022?

Reklam
Reklam

Milyonlarca Asgari ücretli çalışan Temmuz ayında maaşlarına zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor ve her gün arama motorunda araştırıyor. Asgari ücret son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken TBMM'ye sunulan yeni bir teklif milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Teklife göre Kurban Bayramı'nda asgari ücretlilere bayram ikramiyesi verilmesi gündemde. Hem de emekli ikramiyeleri kadar değil tam maaşlarının yarısı kadar. Bu tutarda asgari ücretli çalışanlar için 2126 TL. Meclise gelen teklifin onaylanması durumunda Temmuz ayında asgari ücretle çalışanlar enflasyon karşısında rahat bir nefes alma şansı yakalayacak.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi? 2022 yılında kurban bayramı adım adım yaklaşmaya devam ederken milyonlarca asgari ücretle çalışan Kurban Bayramı'nda ikramiye alıp almayacaklarını öğrenmek için arama motorunda araştırma yapmaya devam ediyor. Özellikle Temmuz ayında asgari ücrete 2. zam beklentileri de son derece yüksek. Aralık ayında Asgari ücretle çalışanlara tarihinde en yüksek zam oranı verilmiş da ancak artan enflasyon nedeniyle bu zamlar eriyip bitti. Bu nedenle Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapılması beklentileri doğdu. Asgari ücrete 2. Zam konusunda kafa karıştıran farklı açıklamaları olsa da başka bir Müjde bugün gündeme geldi. TBMM'ye sunulan yeni bir teklife göre asgari ücretlilere Temmuz ayında Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi verilecek. Peki, asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi 2022? Kurban Bayramı'nda asgari ücrete bayram ikramiyesi var mı?


 

Asgari Ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi 2022?


Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan bir kanun teklifine göre Ramazan bayramı ve kurban bayramında çalışanlara aldıkları Asgari ücretin net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi talep edildi. Şu anda teklif komisyonda yer alıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Henüz bu konuda resmi bir sonuç çıkmadı ancak milletvekillerinin Ortak noktada buluşacağı düşünülüyor. Açıklama gelmesi durumunda Biz de sizlerle haberimizde paylaşacağız…


 

Asgari ücrete temmuzda zam gelecek mi?


Asgari ücretin de merak ettiği diğer bir konu ise Temmuz ayında ikinci zam olup olmayacağı yönünde. Neredeyse her gün asgari ücretle çalışanlar bu konuda arama motorunda yoğun araştırmalar yapıyor. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik dün yaptığı açıklama ile birlikte asgari ücretle çalışanların yeniden umutlanmasına yol açtı. Ömer Çelik Bu konuda değerlendirmelerin devam ettiğini ve Asgari ücretle çalışanlara memnun etmek için gerekeni yapacaklarını söyledi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların ekonomi karşısında korunmasının kendilerinin görevi olduğunu dile getirdi.