Azerbaycan şehit olan 50 askerin intikamını SİHA'larla aldı

TAKİP ET

Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalar sonucunda 50 Azerbaycan askerin şehit olduğu açıklandı. Bugün bir açıklama yapan Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev, şehitlerin kanının yerde kalmadığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırda çatışmalar tekrar başladı. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada 50 askerin şehit olduğu duyuruldu. Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Bayraktar SİHA'lar ile Ermenistan güçlerinin vurulduğunu belirterek şehitlerin kanını yerde kalmadığını söyledi. O anlara ait görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.

Dün bir açıklama yapan Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan ise çatışmalarda 49 Ermenistan askerinin Hayatını kaybettiğini duyulmuştu. Paşinyan aynı zamanda sayının artmasını beklediklerini de dile getirmişti.

Azerbaycan'ın 50 askeri şehit oldu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 12 Eylül gecesi ve 12 Eylül sabahı Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan provokasyon sonucunda çıkan çatışmalarda 42'si askeri personel ve 8'i sınırı muhafız olmak üzere 50 Azerbaycan askerin şehit düştüğü ifade edildi.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Ermenistan provakasyonu sonucunda başlayan çatışmalar sonucunda şehit olan 50 askerin kanının yerde kalmadığını duyurdu. Aliyev sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bayraktar SİHA’ları ile Ermenistan kuvvetlerinin vurulduğu anları yayınladı.