Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmalar yeniden başladı

TAKİP ET

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ermenistan'ın tacizleri sonucunda dün gece sınır hattında çatışmalar yeniden başladı. Her iki taraftan da kayıtlar olduğu açıklanırken Ermenistan Başbakanı Paşinyan çatışmalarda 49 Ermenistan askerinin Hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yeniden alevlenen çatışmalara ilişkin Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan’dan açıklamalar geldi. Parlamentoda konuşan Paşinyan verdikleri zayiatı da duyurdu.

Azerbaycan'ın yalan söylediğini iddia etti

Sınır hattında yeniden başlayan çatışmalarla ilgili parlamentoda konuşan Başbakan Paşinyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan istikametinde dört yöne taarruz gerçekleştirdiğini ve Daha sonrasında 23 yön daha eklendiğini iddia etti. Azerbaycan'ın Ermenistan'ın provokasyonuna yanıt veriyormuş gibi göstermeye çalıştığını belirten Paşinyan, bu bilginin tamamen yalan olduğunu öne sürdü.

Çatışmalarda 49 Ermenistan askeri öldü

Ermenistan başbakanı Paşinyan yaptığı açıklamada sınırda çıkan çatışmalar sonucunda Savunma Bakanlığı tarafından tehdit edilen bilgilere göre 49 Ermenistan askerinin Hayatını kaybettiğini söyledi. operasyonların yoğunluğunu şu an itibarıyla azaldığını da belirten Paşinyan, bir iki yönde çatışmaların hala sürdüğünü söyledi.