Bağ-Kur borç Dondurma işlemi nasıl yapılır?

TAKİP ET

Bağ-Kur'a bağlı olan vatandaşlar Bağ-Kur'a ilişkin soruları araştırmaktadır. Bağ-kur borç dondurma işleminin nasıl yapıldığı araştırılmaktadır. Bağ-Kur borç dondurma işlemi nasıl yapılır? Bu haberimizde Bağ-Kur sistemine ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Bağ-Kur borç dondurma işlemi ve detayları...

Reklam
Reklam

Milyonlarca Türk vatandaşı Bağ-Kur'un emeklilik ve sağlık hizmetlerini tercih ediyor. Bağ-Kur Dondurma Bağ-Kur üyeleri aylık düzenli prim ödemek zorundadır. Düzenli prim ödemeleri emeklilik için önemlidir. Ancak birçok kişi primlerini zamanında ödeyememekte ve borç yükü ağır olmaktadır.

Bağ-Kur dondurma

2015 yılında borcu olan vatandaşlar için prim borçlarının 12 ay ve daha uzun sürelerle kapatılması ve dondurulması hizmeti düzenlenmiştir. Yönetim kurulu üyelerine tanıtın. Primlerini zamanında ödemeyen ve özellikle SGK borcu olanlar askıda kalır. Sosyal güvenlik kurumlarına borcu olan Bağkurluların, borçlarını ödeyerek emeklilik hakkı elde etmeleri için çıkarılan yasada, bu borçların %60'ı önceki yıllarla birleşiyor.

Dondurulan süre için hak sahibi veya sigortalı vatandaş ödeme yapabilir. Canlandırma talebi yapıldığında ve döneme ait borçlar ödendiğinde bunlar hizmet dışı sayılır ve canlanma nedeniyle prim tutarı artar. Bu yaklaşım sayesinde primi yetersiz olan vatandaşlar, yaş şartlarını yerine getirmeleri halinde hemen emekli olma imkanına sahip oluyorlar. Beklenen güzel haber af paketiyle geldi. Meclis'e sunulan yasa tasarısında dondurulan primler, cari değerden ziyade borcun başladığı yıl üzerinden hesaplanacak. Yani primler hiçbir zaman dondurulmamış sayılacak ve işlem yapılacaktır. Bu işlemlerde borç faizi kaldırılacak, enflasyon farkı ortaya çıkacak ve nakit ödeme yapıldığında aradaki farkın %90'ı silinmiş olacaktır. Tahviller - Para biriminin dondurulma tarihi henüz belirlenmedi. Başvuru, ilgili kurumlarca kanunun ilan edilip Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra Bağ-Kur üzerinden yapılacaktır. İlan tarihinden itibaren 12 aydan fazla prim borcu olan vatandaşlar Bağ-Kur dondurmasından yararlanabilecek.

Kimler Bağ-Kur dondurma işlemi yapabilir?

12 ay ve daha fazla prim borcu bulunan esnaflar

Bağ-Kur'lu olan çiftçiler

Şirket ortaklığı bulunan Bağ-Kurlular

Bağ-Kur dondurma nasıl yapılır?

Bağ-Kur borcunu dondurmak için birkaç adım izlenmelidir. Bu doğrultuda Bağ-Kur dondurması yapmak isteyenler:

Başvuru üzerine Bağ-Kur Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SSK) yeniden yapılandırılmasında, borçların erken ödenmesi durumunda tüm gecikme zammı ve faizleri kaldırılabilecek. Bağ-Kur Dondurma Bu durumda vatandaşın prim borcunu Bağ-Kur tarafından yapılandırılan son ödeme tarihinden önce nakit olarak ödemesi daha avantajlıdır.

Ayrıca Bağ-Kur'un borcu taksitler halinde geri ödenebilir. borç 18 aylık taksitler halinde ödenebilir.

Bağ-Kur borcu  taksitli ödenecek ise 2 ayda bir ödenir.

Bağ-Kur kapsamına giren borçları dondurulanların borçlarını yeniden yapılandırılmaktadır.

Bağ-Kur borç dondurma Bağ-Kur borç Bağ-Kur