Bağırsaklarınızda "hastalık" olduğunun işaretleri

TAKİP ET

Bağırsak hastalığının dört ana belirtisini öğrenin.

Reklam
Reklam

Karın sorunları genellikle bir gastrointestinal hastalık gibi daha ciddi bir şeyin işareti olabilir ve Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre, tahmini 60 milyon ve 70 milyon Amerikalı, ağır bir fiyat etiketi ile gelen GI sorunlarından muzdariptir. Ulusal  Tıp Kütüphanesi , "GI hastalıkları Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık hizmeti kullanımına önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Gastrointestinal hastalıklara yönelik toplam harcamalar yıllık 135,9 milyar dolardır - diğer yaygın hastalıklardan daha fazladır. Harcamaların artmaya devam etmesi muhtemeldir." Birleşik Tıp Doktorları Gastroenterolog Dr. Suhail Salem'e göre, bir GI hastalığının belirtilerini bilmek daha hızlı teşhis ve daha hızlı tedavi almanıza yardımcı olabilir, bu nedenle dikkat etmeniz gereken dört işaret var.ve Dignity Health Northridge Hastanesi . Okumaya devam edin ve hem sizin hem de başkalarının sağlığından emin olmak için, Zaten COVID Olduğunuzun Kesin İşaretlerini kaçırmayın .

Bağırsak Hastalığı Nedir?

Dr. Salem bize, "Bağırsak hastalığı, ince veya kalın bağırsaktaki bir sorunu ifade eder. Bağırsak hastalığının enfeksiyonlar, Crohn hastalığı veya Ülseratif kolit gibi inflamatuar durumlar, fiziksel tıkanıklıklar, kaslarda işlev bozukluğu gibi birçok nedeni vardır. diğer problemlerin yanı sıra sindirim sistemi ve kanserler yoluyla normal geçişi kolaylaştırır."

Kimler Risk Altında?

Dr. Salem, " Herkesin yaşamı boyunca bağırsak hastalığı geliştirme potansiyeli vardır. Çoğu insan, gıdaların viral veya bakteriyel kontaminasyonundan kaynaklanan gıda zehirlenmesine aşina olacaktır. Neyse ki, bunların çoğu değil. ciddi ve kalıcı etkileri yoktur.Bazı kişilerin Crohn hastalığı veya Ülseratif kolit, Çölyak hastalığı (gluten alerjisi) veya kolon kanseri gibi bağırsak hastalıklarına genetik yatkınlığı olabilir.Karın ameliyatları, tıkanıklıklara yol açabilecek yara dokusu riskini artırır Ayrıca, afyon gibi ilaçların uzun süreli kullanımı bağırsak fonksiyonunun felç olmasına neden olur. Diyabet gibi kronik tıbbi durumlar da bağırsak yolunun işleyişini etkiler ve sıklıkla bağırsak sorunları yaşar."

Bağırsak Hastalığını Önlemeye Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Salem, " Öncelikle günlük olarak 25-30 gram olan gerekli miktarda lif yiyerek bağırsak yolunuza özen gösterin. Bu, bağırsaklarınızın iyi çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda vücudunuza da fayda sağlayacaktır. kan basıncını ve kolesterolü düşürmek gibi başka yollarla sağlık.Gereksiz antibiyotik kullanmaktan kaçının, çünkü bu bağırsak mikrobiyomunuzda bozulmaya ve bazen ciddi kolon enfeksiyonlarına yol açabilir.45 yaşından itibaren veya daha erken yaşta kolon kanseri taraması yaptırdığınızdan emin olun. Ailenizde kolon kanseri öyküsü varsa."

Bir Bağırsak Hastalığı Günlük Yaşamı ve Genel Sağlığı Nasıl Etkileyebilir?

Dr. Salem , "Bağırsak hastalıklarının günlük yaşam ve sağlık üzerinde önemli bir etkisi olabilir" diyor. " Günlük yaşamı bozabilecek çeşitli rahatsız edici semptomlara yol açabilirler. Bağırsak hastalıkları, ne yediğiniz, ne kadar yiyebileceğiniz ve yediğiniz gıdalardan besinleri ne kadar iyi özümleyebildiğiniz dahil olmak üzere yeme alışkanlıklarınızı etkileyebilir. "

Şişkinlik

Dr. Salem'e göre, " Şişkinlik bağırsak hastalığının en yaygın semptomlarından biridir. Bağırsak yolunuz 22 fit ince bağırsak ve 5 fit kalın bağırsaktan oluşur. Bu uzun sindirim tüpleri gaz ve atıklarla dolabilir ve sizi şişkin hissettirebilir. . Beslenme alışkanlıklarının yanı sıra çeşitli bağırsak hastalıkları da dahil olmak üzere bu duyguya yol açabilecek birçok farklı faktör var.”

Kusma

Dr. Salem, " Bağırsak yolunuzda bir tıkanıklık veya işlev bozukluğu varsa, yiyecekler ve sıvılar normal olarak geçemez ve kusmanıza neden olabilir" diyor.

İshal

Dr. Salem şöyle açıklıyor: " Bağırsak yolunuz normalde yiyecek ve suyu işlemek, yol boyunca sıvıların çoğunu emmek ve katı atık üretmek için çok iyi bir iş çıkarır. Bağırsak yolu hastalığı, bağırsaklarınızın işini yapma yeteneğini tehlikeye atabilir.

Karın ağrısı

Dr. Salem , "Karındaki ağrı, bağırsak yolundaki bir sorunu gösterebilir" diyor. " Enfeksiyonlar, tıkanıklıklar ve ayrıca bağırsaklarda zayıf dolaşım gibi hastalıkların tümü karın ağrısına yol açabilir."