Bahçeli'den Erdoğan çıkışı! Tekrar Cumhurbaşkanı olması için yasal düzenlemeye gideriz..

TAKİP ET

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği yönünde ortaya atılan iddialara karşılık olarak gerekirse yasal düzenleme yaparız diyerek son noktayı koydu.

Reklam
Reklam

Hafta sonunda partisiyle Kızılcahamam'da kampa giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada basına kapalı olan bir bölümde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Son günlerde ortaya atılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağına dair söylentilere de değinen MHP lideri Bahçeli, bizim Cumhurbaşkanı adayımız nettir diyerek, Erdoğan'ın 2023 yılında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını çünkü bunu kendilerinin de istediğini söyledi.



Erdoğan'ın açık ara farkla seçimi kazanacağını ve Cumhur İttifakı'nın da yeni bir zafere imza atacağını savunan Devlet Bahçeli, bazı çevrelerin Cumhurbaşkanının yeniden aday olamayacağı yönünde ortaya attıkları karanlık propagandaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bu iddiaları yasal ve anayasal hiçbir temelinin ve hiçbir nesnel gerçekliğinin olmadığını kaydetti.



Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanının Erdoğan olduğunu söyleyen MHP lideri Bahçeli, tekrar aday olmasıyla ilgili önünde de herhangi bir engel olmadığını ve bu tartışmaların ortamı sadece gerdiğini söyledi. Şayet devam etmesi halinde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayacaklarını vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın en az üç dönem boyunca tekrar seçilebilmesi için de gerekli yasal düzenleme yapılması için var güçleriyle çalışabileceklerini aktardı.

 

mhp genel başkanı devöet bahçeli cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylığı yasal düzenleme