Bahçeli'den seçim sandığı açıklaması: MHP sandıktan...

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin büyük deprem felaketi nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği tartışmaları sürerken partisinin sandıktan kaçmayacağını ve demokrasiyi hiçe saymayacağını söyledi. .

Reklam
Reklam

"Sakin ol biraz sabır. Türk halkı yakında sizi [muhalefet ittifakını] reddedecek. İyi bilinmelidir ki biz sandıktan kaçmıyor, demokrasiyi hiçe saymıyoruz” dedi.

Bahçeli, 6 Şubat'ta 11 ilde meydana gelen yıkıcı depremler nedeniyle ülkenin hala enkaz altından can kurtarmaya çalıştığı bir dönemde seçim tarihi üzerinde spekülasyon yapmakla muhalefet partilerini sert bir şekilde eleştirdi. Depremlerde 40.000'den fazla insan hayatını kaybetti.

Bahçeli, "Acılı günlerimizin ortasında seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda polemik başlatan muhalefet ittifakı paranoyak, saplantılı ve hayalperesttir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce 14 Mayıs'ı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için ideal gün olarak belirtmişti . Seçimler için son gün 18 Haziran.

Eski AKP yetkilisi Bülent Arınç, depremin olduğu bölgelerde yeterli altyapı olmadığı için seçimlerin ertelenmesini önerdi. Ancak muhalefet, anayasanın seçimlerin yalnızca parlamentonun başka bir ülkeye savaş ilan etmesi halinde bir yıl ertelenmesini öngördüğünü yineledi.

Bahçeli, mevcut yürütme-cumhurbaşkanlığı yönetişim modeli nedeniyle facianın boyutunun büyüdüğünü iddia eden muhalefetteki Millet İttifakı'nı da eleştirdi. “10 ilimiz çökmüşken hala nasıl Cumhurbaşkanlığı-yürütme sistemini karalayabilirsiniz?” diye sordu Bahçeli.

MHP lideri, hükümetin felakete verdiği tepkiyi de etkili bularak övdü.