Bakan açıkladı: 1.298 TL ödeme hesaplara yattı

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay ihtiyaç sahibi olan bakıma muhtaç vatandaşlara evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım parası ödemeleri farklı günlerde farklı illerde hesaplara yatıyor. Haziran ayı evde bakım maaşı ödemeleri için de bugün duyuru geldi. Bakan bizzat açıkladı. 1.298 TL ödeme hesaplara yattı. İşte 15 Haziran 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi…

Reklam
Reklam

Her ay evde bakıma muhtaç vatandaşlara devlet tarafından ödenen evde bakım maaşı Haziran ayı ödemeleri için tarih belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haziran ayı evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili bugün yeni bir duyuru yayınladı. Bakan yanık 15 Haziran 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesinin yayınlandığını duyurarak ödemelerin vatandaşların hesaplarına yattığını bildirdi.
 

Haziran ayı sosyal yardım ödemeleri başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinin başladığını duyurdu. Her ay düzenli olarak yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelere destek verildiğini hatırlatan bakan yanık, haziran ayı için toplam 837 milyon lira yaşlılık aylığı ve 662 milyon lira ise engelli aylığı olarak ayrıldığını belirtti.
 

15 Haziran evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Ayan evde bakım maaş ödemelerinin de 15 Haziran tarihinden itibaren yatmaya başladığını duyurdu. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilerin ailelerine ödenen evde bakım parası, bugün belirlenen illerde hesaplara geçti. Vatandaşlar IBAN numaraları aracılığıyla ya da PTT aracılığı ile ödemelerden faydalanabilecek.
 

1298 TL ödeme yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerine ödenen evde bakım maaş ödemelerinin 1298 TL olarak hesaplara geçtiğini söyledi. Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay son kez 1298 TL olarak hesaplara yatıyor. Çünkü Temmuz ayından itibaren vatandaşların hesabına zamlı evde bakım maaşı ödemesi geçecek. Evde bakım maaşına Temmuz ayından itibaren memur maaş katsayısı oranında zam yapılacak.