Bakan Bilgin EYT yasası için tarih verdi! Ne zaman çıkacak?

TAKİP ET

EYT yasası son dakika haberi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarih verdi. Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT ne zaman TBMM'ye gelecek?

Reklam
Reklam

Son dakika... Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT yasası ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilginden önemli açıklama geldi. Teknik çalışmaların sona erdiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı meclis gündemine gelmesi için artık siyasetin karar vereceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca kişinin merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı sonrası konuşan bakan Bilge'nin, teknik çalışmaların tamamlandığını belirterek bundan sonra meclis gündemine gelmesinin siyasetin vereceği bir karar olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesinin kısa süre içerisinde meclise geleceğini söylemişti. 28 Aralık tarihinde başka bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'de yaş sınırı olmadığını belirterek 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi bulunan ve hizmet süresini tamamlayan herkesin yasadan faydalanacağını söylemişti.