Bakan Bilgin, milyonların merak ettiği '3600 ek gösterge' hakkında konuştu!

TAKİP ET

Memur-Sen'in düzenlediği 'Büyük Türkiye Buluşması'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca insanın merakla beklediği 3600 ek gösterge meselesi hakkında konuştu.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  Memur-Sen'in düzenlediği 'Büyük Türkiye Buluşması'na katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin,  3600 ek gösterge meselesi hakkında da konuştu. 

Sosyal politikaların hayata geçirme konularında yeni meseleler olduğunu ve bunlardan birinin de asgari ücret meselesi olduğunu belirterek asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıması için de bir komisyonun çıkması gerektiğini söyledi. Herkesin merakla beklediği 3600 ek gösterge meselesini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle sonuçlandırmak üzere olduklarını söyleyen Bakan Vedat Bilgin, Bu çalışmayı da 2022 Ocak ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getireceklerini ifade etti.



"OCAK AYINDA TBMM'DE"

Memur maaşlarının yüzde 38 düzeyinde bir artırım gerçekleştirdiklerini bu durumun da Türkiye'nin sosyal devlet olarak ne kadar etkin bir şekilde kullanıldığının gösterdiğini sözlerine ekleyen Bakan Bilgin, konuşmasının devamında 3600 ek gösterge meselesini de en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

 

çalışma ve sosyal güvenlik bakanı vedat bilgin 3600 ek gösterge