Bakan bu sabah 08.00'de açıkladı! T.C. kimlik numarasının Sonu 0 ve 8 olanlar hemen PTT'ye başvurusun: 1298 TL nakit yardım verilecek!

TAKİP ET

Ekonomik kriz sürecinde sosyal yardım ödemeleri dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için çok önemli. Bu nedenle milyonlarca vatandaş destek ödemelerini arama motorunda yoğun bir şekilde takip ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Dar gelirli vatandaşların korunması için her geçen gün yeni yardım paketlerini hazırlıyor. Bugün yeni bir duyuru daha yapıldı ve dar gelirli vatandaşlara 1300 TL nakit ödeme verileceği ifade edildi. Ödemeden faydalanmak isteyenlerin adresi ise PTT olacak.

Reklam
Reklam

Milyonlarca dar gelirli veya ihtiyaç sahibi vatandaş, özellikle ekonomik kriz sürecinde devletin verdiği sosyal destek ödemeleri ile hayata tutunmaya rahat bir nefes almaya çalışıyor. Mayıs ayında da yine devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara nakit destek ödemeleri veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sabah saatlerinde yeni bir açıklama yaparak yardıma muhtaç olan vatandaşlar için mayıs ayı sosyal destek ödemelerinin başladığını duyurdu. T.C. kimlik numarasının Sonu 0 ve 8 olan vatandaşlar Bugün itibarıyla ödemelerini PTT'den alabilecek. Mayıs ayı ödemeleri Bugün itibarıyla başlarken ay sonuna kadar devam edecek ve TC kimlik numarasının sonuna göre işlem yapılacak. Ancak sadece e-devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlar bu imkandan faydalanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Mayıs ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Engelli ve Yaşlı vatandaşların tüm sorunlarından bakanlık tarafından ivedilikle incelendiğini belirten bakan yanık, E-devlet üzerinden başvuru yapan ve yardım talebinde bulunan binlerce vatandaşın ödemelerinin başladığını bildirdi. Engelli ve Yaşlı vatandaşların sağlık, ekonomi ve Sosyal hayatları ile ilgili her alanda hayata kazandırılması için bakanlık tarafından seçildiği de çalıştıklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, binlerce vatandaşa mayıs ayı için 1298 TL ödeme yapıldığını duyurdu. Ödemeler ise PTT üzerinden gerçekleşiyor ve başvuru yapanlar ödemelerden faydalanıyor.

Engelli ve yaşlıya nakit para müjdesi

Engelli ve yaşlılar için nakit para müjdesi bakanlık tarafından bu sabah saatlerinde bir kez daha duyuruldu. Hane içinde yaşayan kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde yaşlılık ve engelli maaşı için başvuru yapılabiliyor. 2022 yılı için gelir şunu 1417 TL olarak belirlendi. 2022 yılının ilk 6 aylık dönemi için %40 ve 69 arası engelli olanlara ödenen maaş 865,75 TL olurken yüzde yetmiş ve üzeri engelli vatandaşlar için ise 1298 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler aylık olarak hesaplara geçiyor. Bakanlık tarafından belirlenen şartları Taşıyan tüm vatandaşlar maaşı için başvuru yapabiliyor.

Mayıs ayı ödemeleri başladı

Engelli ve yaşlı vatandaşların tüm ihtiyaçlarında yanında olan devlet mayıs ayı için ödemeleri de yapmaya başladı. 15 Mayıs Tarihi itibari ile başlayan ödemeler ay sonuna kadar devam edecek. e-devlet üzerinden başvuru işlemlerini henüz yapmamış olanların ise bir an önce tamamlanması gerekiyor. Yeni başvurulara 10 gün boyunca inceleme yapılıyor. İnceleme sonunda maaş almaya hak kazanan vatandaşlar takip eden ilk ayda ödemelerine kavuşuyor. Haziran ayında ödeme almak isteyenler ay sonuna kadar başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir.