Bakan'dan salgın hastalık açıklaması: Deprem bölgesinde hastalık var mı?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkenin depremin vurduğu bölgede salgın olma ihtimaline ilişkin artan endişeler üzerine , şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık tespit edilmediğini açıklayarak, halk sağlığı ve güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını vurguladı. .

Reklam
Reklam

“Çadır kentlerimizde depremzedelere içme suyu ambalajlı olarak dağıtılıyor ve tankerlerden gelen evsel su klorlanıyor. Deprem bölgesi illerinde bulaşıcı hastalık verilerini düzenli olarak takip ediyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını tespit edilmedi" diyen Koca, incelenen 2 bin 632 su örneğinin yüzde 77'sinin mikrobiyolojik açıdan kullanıma uygun olduğunu sözlerine ekledi.

“Depremden etkilenen 11 ilde, Kahramanmaraş'ta bir su çiçeği vakamız var ve hasta izolasyonda. Akut bağırsak enfeksiyonu vakalarının sayısı artmasına rağmen salgın saptanmadı. Gaziantep ve Osmaniye'de rotavirüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan az sayıda hastamız, Adıyaman'da da bazı rotavirüs ve adenovirüs enfeksiyonu vakalarımız var" dedi.

“Grip ve benzeri hastalıkların vaka sayıları da artarken şu ana kadar herhangi bir salgın durumu yaşanmadı. Bildirilen sarılık vakası yenidoğan sarılığı vakası olup, yetişkinler arasında bulaşıcı sarılık tespit edilmemiştir” dedi.

Bu çalışmalara ek olarak, bulaşıcı hastalıklara karşı önleyici tedbirler de alınmaktadır. Bu kapsamda bölgede görev yapan Gölcük Belediyesi'nin 248 personeli çadırkentleri dezenfekte ederek kireçlendirirken, Gebze Belediyesi'nin 200 personeli de bölgenin çevresini temiz tutmaya çalışıyor.