Bakan Dönmez anlattı! Karadeniz gazı doğalgaz fiyatlarını nasıl etkileyecek

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının vatandaşın cebine nasıl yansıyacağı sorusuna cevap verdi. Bakan Dönmez, Karadeniz gazının bugünkü fiyatlara bakıldığında çok daha uyguna geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Karadeniz'de yapılan sondaj sonucunda bulunan 540 milyar metreküp doğalgazın vatandaşa ulaşabilmesi için dün ilk adım atıldı ve borular döşenmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen tören sonrasında vatandaşlar ise Karadeniz gazının doğalgaz fiyatlarına nasıl etkileyeceğini merak etmeye başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapılan törenin ardından TRT Haber Özel yayınına konuk oldu ve sorulara cevap verdi. Bakan Dönmez, Karadeniz kadının evlere ulaşabilmesi için denize boru hattı döşeme projesine ilişkin detayları anlatırken, Karadeniz gazının vatandaşın cebine nasıl etkileyeceğini de açıkladı.
 

Karadeniz gazı doğalgaz fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TRT Haber canlı yayınında “Karadeniz gazı fiyatları nasıl etkileyecek” sorusuna cevap verdi. Karadeniz gazının bugünkü fiyatlara oranla çok daha uygun olacağını söyleyen Bakan Dönmez, “Hem devletimiz hem vatandaşımız kazanacak. Yıllarca yerli kaynağa, petrole gaza bu ülke hasret. Biraz daha sabırlı olalım, bunun karşılığını hep birlikte alacağız.” dedi.
 

Konutlarda kullanılacak

Henüz bunları konuşmak için erken olduğunu belirten bakan Dönmez, Karadeniz gazında ilk üretimi günlük 10 milyon metreküp olarak başlatacaklarını söyledi. Daha sonrasında ise 40 milyon metreküp üretim planladıklarını belirten bakan Dönmez, 25-30 yıl süreyle konutlarda kullanılacak olan gazın tamamının Karadeniz'de üretileceğini dile getirdi. Türkiye'de vatandaşın rahatlığı konforu ve bütçesinin her şeyin önünde geldiğini belirten Bakan, çalışmaların sürdüğünü söyledi.
 

Akdeniz'de tekrar arama çalışmaları yapılacak

Karadeniz'de Hala arama çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, daha önce de çalışmaları olduğunu fakat keşif olmadığını dile getirdi. Şu anda o bölgelerde yeni çalışmaların yürütüldüğünü belirten Dönmez, doğalgaz arama meselesinin Akdeniz'de başladığını belirterek Karadeniz'den sonra tekrar Akdeniz'de çalışma yapılacağını ekledi.