Bakan Dönmez'den doğal gaza zam haberi! Canlı yayında açıkladı!

TAKİP ET

Eylül ayında doğal gaz ve elektrik faturalarına gelen zammın ardından vatandaş yeni bir zammın olup olmayacağını merak ediyordu. Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı. İşte konunun detayları…

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den vatandaşın merakla beklediği faturalara zam olup olmayacağı ile ilgili açıklama sonunda geldi. Bakan Dönmez Aralık ayında faturalara zam oranının yansımayacağını duyurarak vatandaşı sevindirdi. Bununla birlikte Bakan Dönmez Karadeniz’de bulunan gaz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gelecek yıl sisteme verilmesi planlanıyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de bulunan doğal gazın önümüzdeki yıl Mart ayı gibi sisteme verileceğini belirtti ve 4 yıl içinde kırk milyon metreküpe çıkarılacak olan üretimin tüm konutlarda kullanılan gazın tamamını karşılayacağını ifade etti.

Karadeniz gazı ile ilgili açıklamalar yaptı

“Karadeniz’de gerçekleşen boru serim işlemlerinin sonuna geldik. 280 tonluk çok önemli ekipmanlar ülkemize getirildi. Hedefimiz ise 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmaktır. Karadeniz’deki tesislerden çıkarılacak olan gaz sayesinde artık ulusal sisteme açılabileceğiz. Burada gazı işleyeceğimiz bir tesis var, bir de bunun liman kısmı bulunuyor burada da lojistik işlemleri gerçekleştireceğiz.

Bu durum faturalara yansır mı?

Doğalgazda sübvansiyon işlemlerinin yüzde 75 oranında arttırılması ile doğalgazı artırarak vatandaşa gereken yardımları sunabilmek için elimizden geleni yapacağız.”